kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Sizce sevgi bir ilişkiyi kurtarmaya yeter mi?

Bir ilişkide 'Sevgi mi, yoksa aşk mı?' daha önemli sorusuna yanıt bulmak zor... Aslında sevgi, aşkın rölantiye geçmiş halidir. Sevgide bir uyuşukluk hali vardır.
Kadın-erkek ilişkilerinde ne aşka, ne de mantığa inanırım. Ben, ilişkilerimde sevgi evliliğinden yanayım. Aşkta duygu yoktur ama sevgi öyle mi? Değil. Çünkü sevginin gözü, sanıldığı kadar kör değildir! (Neslihan O.)

Haklısınız. Sevginin gözü kör değil; ama bana sorarsanız bir ayağı topaldır. Neden mi? Çünkü sevgi denen şeyin de sacayağı vardır. Bu ayaklardan biri aşksa, diğeri mantıktır. Sevgi; ancak aşk ve mantıkla, ruhumuzda yer yapar.

KIŞ UYKUSU GİBİ
Bundan yıllar önce bana sorsaydınız, sizin gibi ölümüne sevgiyi savunurdum. Ama zaman içinde edindiğim tecrübe bana gösterdi ki; sevgi, aşkın rölantiye geçmiş halidir. Aslında sevgi, bir kış uykusu gibidir. Yaşadığınız o ilişkide devamlı bir uyuşukluk hali mevcuttur. Aşk dediğimiz duygunun ilişkilerimizdeki karşılığı heyecansa, sevgi dediğimiz duygunun ilişkilerimizdeki karşılığı ise saygıdır. Bence biz sevgiyi ölümüne savunmakla yaşadığımız ilişkiyi kurtarmaya çalışıyoruz. Artık bildiğim gerçek şu ki; sevgi her şey demek değildir. Eşlerini aldatan erkekleri gözlemlediğimde hepsinin ortak noktası şuydu: "Karımı seviyorum ama başka bir kadına aşık oldum!" Şimdi ben de sizi soruyorum: "Gönlü ferman dinlemeyen bir adamın önünde sevgi set olabilir mi?"