kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Denizde terörü protesto ettiler

Yeni Haber
Kocaeli Sivil İnisiyatif Platformu, bazı amatör balıkçı dernekleri ve su ürünleri kooperatifi üyeleri, İzmit Körfezi'nde teknelerle oluşturdukları konvoyla terörü protesto etti.

26 sivil toplum örgütünden oluşan Kocaeli Sivil İnisiyatif Platformu'nun öncülüğünde düzenlenen ''Terörsüz bir dünya için el ele'' eylemi, Tütünçiftlik Limanı'ndan başladı.

Hereke, Tütünçiftlik, Yarımca ve Derince amatör balıkçı dernekleri ve su ürünleri kooperatifine ait teknelerin oluşturduğu konvoya, Plaj Yolu açıklarında Gölcük ve Bahçecik amatör balıkçı derneklerine ait tekneler katıldı.

Türk bayrakları ile Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü, barış ve kardeşlik içinde yaşama isteğini belirten, terörü lanetleyen, Mehmetçiğe yapılan saldırıları kınayan pankartların açıldığı konvoyda, sık sık ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez, kahrolsun PKK'' şeklinde sloganlar atıldı.

Saraybahçe, İzmit, Derince 60 Evler, Yarımca amatör balıkçı derneklerinin de destek verdiği protesto eylemine, Seka Park açıklarında İzmit Yelken Kulübü yelkenleri de katıldı.

Tekneler, yaklaşık 10 mil süren protesto eyleminin ardından İzmit Marinası'na geldi.

Kocaeli Sivil İnisiyatif Platformu Dönem Başkanı Zafer Çakıroğlu, burada yaptığı açıklamada, terörün her türlüsünü nefretle kınadıklarını belirtti. Çakıroğlu, şunları söyledi:

''Binlerce yıl birlikte yaşamış, Yemen'de, Balkanlar'da Çanakkale'de omuz omuza savaşmış, tek bayrak, tek vatan için ant içmiş bu milletin bölünmezliğini göstermek için buradayız. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen terör örgütü, destekçileri ve işbirlikçileri asla bölge halkını temsil etmemektedir.

Türkiye'yi içerde vurmak isteyenlerin güçlerinin vatandaşlarımızı birbirine düşürme, düşmanlık tohumları ekme planlarını bozacağız. Teröre destek veren ülkeler ve kurumları protesto ediyor ve lanetliyoruz.''

AA