kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Selcan Yılmaz ölen üç kardeşten biriydi.

'Polis çocukları zorla alıp babalarına verdi'

Mehmet BONCUK SABAH
Babalarının zehirlediği iddia edilen 3 çocuğun annesi "Kocam çocukları alıkoyduğumu söyleyince polis geldi. Çocukları zorla aldılar" dedi..
Gaziantep'te üç çocuğu zehirlenerek ölen ve kendisi de fare zehriyle zehirlenen baba Ali Yılmaz, önceki gece yoğun bakımdan çıktı. Sağlık durumunun düzelmesi üzerine yeniden Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Yılmaz'ın, eşi evi terk ettiği için bunalıma girdiğini belirtip, "Fare zehrini intihar için almıştım. Kolaya katıp içtim. Ben kendimden geçince çocuklar da içmiş olabilir" dediği öğrenildi. Sorgulamasının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Yılmaz, "taammüden adam öldürmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi Sevgi Yılmaz ise eşinin, Mehmet Ali (10), Selcan (7) ve Gizem (5) adlı üç çocuğunu bile bile zehirlediğini iddia etti. Çocuklarını önceki gün toprağa veren acılı anne, duygularını SABAH'a anlattı. Sevgi Yılmaz, yaklaşık iki ay önce çocuklarını da alıp eşini terk ederek ağabeyinin evine yerleştiğini söyledi. Eşinin sürekli gelip çocukları almak istediğini anlatan Yılmaz "Günlerce evin yakınlarında gezerek benim dışarı çıkmamı beklemiş. Evden çıktığım zaman beni öldüreceğini söylüyormuş. En son bir hafta önce savcılığa başvurarak çocukları zorla alıkoyduğumu söylemiş. Eve polisle geldiğinde çocuklar istemese de vermek zorunda kaldık" dedi. Çocuklarıyla en son olaydan bir gün önce akşam saatlerinde telefonla konuştuğunu söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti:

'KOLAYI ÇOK SEVERLERDİ'
"Kocam beni arayıp, 'Çocuklar seninle konuşmak istiyor' dedi. Önce oğlum konuştu. Beni çok özlediklerini, ne zaman görüşeceğimizi sordu. Ben de 'Oraya gelemem, ama babanız bırakırsa dışarıda görüşürüz' dedim. Daha sonra kızım Selcan telefonu alarak, 'Anne, babam bizi zehirleyeceğini söylüyor' dedi. En son da küçük kızım Gizem'le konuştum. O da, 'Anne babam bizim cennete gideceğimizi, orada her türlü meyveden yiyeceğimizi söylüyor' diye konuşunca, 'Kızım baban böyle bir şey yapmaz. Şaka yapıyor' dedim. Sonra kocam telefonu olarak, 'Çocukları duydun. Ya eve dönersin ya da ölümüzü bulursun' diye tehdit etti. Ama daha önce de çok böyle söylediği için inanmadım." Çocuklarının öldüğü evde çiğ köfte ve kola bulunduğunu söyleyen acılı anne, "Çocuklarım kola ve çiğ köfteyi çok severlerdi. Sürekli benden çiğ köfte isterlerdi. O cani de bunu bildiği için çocukları kola ve çiğ köfteyle zehirlemiş" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları