kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pakistan'ta olağanüstü hal

Yeni Haber
Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in ülkede olağanüstü hal ilan ettiği bildirildi.

Pakistan Devlet televizyonundaki haberde, hükümetin olağanüstü hal ilan edilmesi için toplandığı, Müşerref'in de olağanüstü hal ilan ettiği belirtildi.

Bu arada, hükümetin özel televizyon kanallarının yayınını kestiği bildirildi.

TELEFON BAĞLANTILARI KESİLDİ

Müşerref'in olağanüstü hal ilan etmesinden kısa bir süre önce özel televizyonların yayınlarının kesildiği haberlerinden sonra, görgü tanıkları, bu kez de cep telefonu ve sabit telefon bağlantılarının kesildiğini belirtti.

ANAYASA ASKIYA ALINDI

Pakistan devlet televizyonu, devlet başkanı Pervez Müşerref'in olağanüstü hal ilanından sonra anayasanın askıya alındığını duyurdu.

Televizyonda, "Genelkurmay başkanı, olağanüstü hal ilan etti ve geçici anayasal düzenin uygulanmasına başlandı" denildi.

Yüksek Mahkeme Başyargıcı İftihar Çaudri ve diğer 8 yargıcın, başta anayasanın askıya alınması olmak üzere, olağanüstü halden kaynaklanan uygulamaları kabul etmedikleri, Çaudri'ye, "hizmetine artık gerek yok" denildiği bildirildi.

Çaudri ve diğer yargıçlar hala mahkeme binasında bulunuyor. Mahkeme binası askerlerce kordon altına alınmış durumda.

POLİS, YÜKSEK MAHKEME BİNASINI KUŞATTI

Pakistan'da polisin, başkent İslamabad'taki Yüksek Mahkeme binasını kuşatma altına aldığı bildirildi. Siyasi yetkililer ve görü tanıkları, Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in olağanüstü hal ilan etmesinden kısa bir süre sonra Yüksek Mahkeme binasını kuşattığını aktardı.

"BUTTO BU GECE PAKİSTAN'A DÖNÜYOR"

İki gün önce Dubai'ye giden eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto, olağanüstü hal ilan edilmesi ve anayasanın askıya alınması üzerine bu gece ülkesine geri dönme kararı aldı.

Butto'nun eşi Asif Ali Zardari Reuters'a telefonla yaptığı açıklamada, "Bu gece geri dönüyor. Şu anda uçağa binmiş durumda" dedi.

Zardari, Devlet Başkanı Pervez Müşerref'i eleştirerek, "Bu haberler iyi değil. Kurumlar iyileştirileceğine tahrip ediliyor" diye konuştu.

Butto'nun Pakistan Halk Partisi'nin sözcülerinden Zübeyir Beşir ise "Butto'nun olağanüstü hal yüzünden Pakistan'a dönemeyeceğini" söylemişti.

MÜŞERREF'İN ULUSA SESLENMESİ BEKLENİYOR

Bu arada, olağanüstü hal ilan ettiği duyurulan Müşerref'in bu akşam saatlerinde ulusa sesleneceği bildirildi.

Müşerref'in, adının açıklanmasını istemeyen bir danışmanı, Devlet Başkanının ülkede olağanüstü hal ilan etmesinin nedenlerinin ayrıntılarını anlatacağını söyledi.

Polis tarafından kuşatılan Yüksek Mahkemenin, Müşerref'in geçen ay parlamento tarafından yeniden devlet başkanı seçilmesinin yasal olup olmadığına 12 Kasımdan önce karar vermesi bekleniyordu.

AA