kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yaralı kurtulan 6-A sınıfı öğrencisi Seren Yurtseven’in tedavisi devam ediyor. Kamyon sürücüsü Ömer Faruk Oğlak ise tutuklandı.

Kamyonun izin belgesi çıkmadı

Yalçın BEL - Müslim SARIYAR - Mustafa KAYA
Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da freni boşalıp 22 araca çarpan kamyonun, hafriyat taşıma izin belgesinin olmadığını açıkladı..
İstanbul Çağlayan'da 22 araca çarparak durabilen ve bir kişinin ölümüne neden olan kamyonun izin belgesi olmadığı Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklandı. Yasaklı saat tartışmalarına da açıklık getiren Belediye, kamyonların ilçe sınırlarında 24 saat, ilçe dışında ise 10.00-16.00 ile 22.00-06.00 arasında trafiğe çıkabildiğini açıkladı. Belediye açıklamasında, feci kaza saat önceki gün 16.36'da cereyan etmesine rağmen, olay ilçe sınırlarında meydana geldiği için bir ihlalin söz konusu olmadığı vurgulandı. Öte yandan İstek Vakfı Atanur Oğuz İlköğretim Okulu'na ait servis aracındaki 10 öğrencinin tedavisi sürüyor. 5-B öğrencisi Melis Alara Yılmaz, minibüsün halini gazetelerde gördükten sonra yaşadığına sevindiğini belirtti. 6-A öğrencisi Seren Yurtseven ise bir anda çığlıkların servisin içini kapladığını anlattı.

HIZLI GETİRENE PRİM' İDDİASI
Feci kazada yaşamını kaybeden servis şoförünün annesi 50 yaşındaki Nurcan Tezcan'ın cenazesi ise, bugün öğle namazının ardından Kasımpaşa Büyük Camisi'nden kaldırılacak. Tutuklanan 25 yaşındaki kamyon sürücüsü Ömer Faruk Oğlak ise olayı, "Işıklardan geçtikten sonra hidrolik freni boşaldı. Korna da çalışmadı. Önümdeki otomobillere çarptım. Gerisini hatırlamıyorum" diye anlattı. Kamyonun ait olduğu Üçler Madencilik'in, kamyon şoförlerine daha hızlı getirdikleri yük karşılığında 6.5 YTL prim verdiği de iddia edildi.
Haberin fotoğrafları