kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rice bu kez aile fotoğrafında var

Yeni Haber
Çırağan Sarayın'da toplatının açılışı yapmadan önce aile fotoğrafı çektirildi. Erdoğan, Irak Başbakanı Nuri El Maliki, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun, İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu gibi isilmler yer aldı. Aile fotoğrafında ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice yer almadı. Rice'ın aile fotoğrafına geç kalması nedeni ile katılamadığı ifade edildi.

İKİNCİ KEZ AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

İstanbul'da düzenlenen Genişletilmiş Irak'a komşu ülkeler dışişleri bakanları toplantısı sonrasında katılımcılar, ikinci kez aile fotoğrafı çektirdi.

İkinci kez çekilen aile fotoğrafında bu kez, geç kaldığı için sabahki
çekimde bulunamayan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da yer aldı.

Aile fotoğrafı çekiminde Türkiye'den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan bulundu.

NYT: RİCE BASKI ALTINDA


The New York Times, ABD Dışişler Bakanı Condoleezza Rice'ın, Ankara'ya, Türk liderlerin ABD'nin PKK'ya karşı harekete geçmesi baskısı altında geldiğini yazdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD'ye Türkiye'nin talepleri doğrultusunda fiili olarak harekete geçmesi için tarih verdiğinin ifade edildiği haberde, Bush yönetiminin Irak'taki Kürt liderlere, "PKK sorunu ile ilgili harekete geçin" çağrısı yapmaktan başka bir yol denemediği yorumu yapıldı.

2003'te Türkiye topraklarını Irak operasyonu için kullanıma ilişkin tezkerenin TBMM reddedilmesi ve geçen ay ABD Temsilciler Meclisi Nancy Pelosi'nin öncülüğünde 1915'te yaşanan olayların "soykırım" olarak tanınması tasarısının Dış ilişkiler Komitesinde kabul edilmesinin, iki ülke arasında gerginliğe yol açtığının belirtildiği haberde, "Belki de ABD'nin Türkiye ile ilişkisi en düşük seviyede yaşanıyor" denildi.

Türkiye'nin ABD'yi PKK saldırıları karşısında başarısızlıkla suçladığının yazıldığı haberde, "Bush ve Rice'ın en son istedikleri şeyin Irak'ın en güvenli bölgesine yönelik bir sınır ötesi operasyon" yorumu yapıldı.

(ANKA)