kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aslanlı çetenin sarayı

Ferit ZENGİN - Önder ŞUŞOĞLU- Veli SARIBOĞA-SABAH
Mehmet Merih çetesini Boğaz'a nazır evinden yönetti. 2 yılda uyuşturucudan 500 milyon dolar kazanan Merih 5'er bin YTL'yle özel harekâtçılardan koruma ordusu tuttu..
Okyanus Operasyonu'nda 8'i eski polis, biri eski asker, 9'u kamu görevlisi 18 adamıyla yakalanan Mehmet Selahattin Merih'in 'aslanlı' çetesini Boğaz manzaralı ve giriş kapısında 2 şövalye zırhı bulunan saray gibi çiftlik evinden yönettiği ortaya çıktı. Çete lideri, bir süre önce mavi ışıklı tepe lambasıyla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde terör estirince polisin takibine alındı. Polis, bir dönem özel bir televizyonda yayınlanan Elifnağme Programı'nda çalışırken, yapımcı ve sunucu Elif Güvendik ile yaşanan kavganın ardından çete tarafından dövülen magazin muhabiri Onur Köksu'nun şikâyetiyle harekete geçti. Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik ile girdiği silahlı çatışma ile adını duyuran Mehmet Selahattin Merih'le karşılaşan polis, Beykoz ve Şişli'deki 10 ayrı adrese eş zamanlı operasyonda çeteyi ele geçirdi. Elif Güvendik de yakalandı.

'YARALI YÜZ'E ÖZENDİ
Çevresinde 'Ağaoğlu' lakabıyla tanınan, babası da eski bir uyuşturucu kaçakçısı olan, ünlü aktör Al Pacino'nun "Yaralı Yüz" filmindeki yaşamı örnek alan Merih'in Beykoz Otağtepe'deki boğaza nazır süper lüks çiftlik evinde 12 adet üst düzey askerin portre fotoğrafı bulundu. Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ınkinin de bulunduğu resimleri 'arkamızda devlet var' imajı vermek için kullanan Merih, kendisini paşa yeğeni olarak tanıttı. Beyoğlu'nda bulunan Select Otel ve çiftlik evi ile çelik zırhlı 4 otomobilini adamlarının üzerine kaydettiren Merih, Mustafa Mercan sahte kimliğiyle uyuşturucu trafiğinden gelen milyon dolarları yönetti. Bankalarda toplam 800 milyon YTL biriktirdi. Kendisine 5'i eski özel harekât polisi, 3'ü eski terör uzmanı, biri eski uzman çavuş olan 9 kişiden 5 bin YTL aylıkla koruma ordusu kuran Merih, geçen mayısta hizmetçisine tecavüz etti. Merih, haraç ile çek senet tahsilatı için kaçırdıkları işadamlarını 'seni aslana yediririz" diyerek korkutmak için çiftlik evinde biri 8 aylık ve 800 bin Euro değerinde iki aslan ile 500 bin dolarlık bir Bengal kaplanı besledi. Bunları beslemek için at kesti, bir keresinde jandarmaya yakalandı.

İŞKENCE ODALARI
Çete Taksim'deki otelin kazan dairesi ve bitişiğindeki bir oda ile çiftlik evinin bodrum katını işkence odaları olarak kullandı. Evin girişine Atatürk büstünü, karşısına da kendi büstünü yaptıran Merih, içeriye de padişah tahtı kurdu. Evin dört tarafını kamerayla gözetlemek için kamera kontrol odası yaptırdı. Uyuşturucu kaçakçılığı, çek- senet tahsilatı, haraç, silahlı baskın, adam kaçırma gibi 20'den fazla suça karışan çete her eylemde ATA, MSB ve TC plakalı lüks araçlar kullandı.
Haberin fotoğrafları