kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İnönü'den unutulmayacak notlar...

En kızdıran sözler
Erdal
İnönü'yü siyasi hayatında en çok kızdıran, rahatsız eden durum, olmayacak bir isteği dile getirenlerin, babasının anısına sığınma girişimleriydi. Muhatapları "Babanız olsaydı yapardı" diye ısrarlarına yanıtı ise yine keskin bir zekâ ürünüydü: "Öyleyse gidin babamı bulun."

Antidemokrat İnönü
Hayatının
her döneminde demokrasi kuralları içinde çoğunluğun kararına saygı gösteren Erdal İnönü'nün sigaraya tahammülü yoktu. Parti Meclisi toplantılarının duman altında yapılmasından da oldukça rahatsızdı. Bir gün ani bir kararla Parti Meclisi'nde sigara içilmesini yasakladı. Ezici çoğunluklarına güvenen tiryakiler, bu kararın oylanmasını istiyorlardı. İnönü önce bir salona baktı ardından da lider olarak nihai kararını açıkladı: "Antidemokratik kararlarda oylama yapılmaz."

Plaketi kabul etmedi
Van'da
yapılan bir MYK toplantısı sonrası Nilgün Süher, Erdal İnönü'ye "Vali bey izninizle size bir plaket verecek" dedi. Herkes İnönü'nün bu nazik öneriyi kabul edeceğini beklerken "Hayır izin vermiyorum, plaket işine bir son verelim. Biz daha yeni geldik, hiçbir şey hak etmedik" dedi.

Alet esprisi
Her
konuda olduğu gibi deprem konusunda da kendine özgü esprileri olan İnönü, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki bir konferansta "Depremin büyüklüğü ve şiddetinden sonra bir de aletsel büyüklüğü diye bir şey çıkardılar. Zaten her şey aletle ölçülür. Aletin büyüklüğünden bana ne? Son derece tuhaf bir şey. Bilim adamlarına bunun yanlış olduğunu söyledim, umarım düzeltirler" dedi.