kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Örnek olma kaygım yok kendim gibi yaşıyorum!

Mütevazılığı, yakışıklılığı ve düzgün yaşamıyla örnek sanatçı olarak gösterilen Keremcem: Rol modeli olma kaygım yok. Kendim gibi yaşıyorum. Sanatçı bir şey yaratmak adına en düzgün yaşamama hakkına sahip olan kişidir bence!..
Kadife Kelepçe', 'Nerelere Gideyim', 'Pardesü', 'Aşk Oyunu'... O, romantik ses tonuyla seslendirdiği şarkılarıyla yıllardır genç yaşlı herkesin kalbine dokunuyor. Dinleyicileri arasında henüz ilk aşkını yaşayanlar da var, ihtiyar delikanlılar da... Marie Claire dergisine konuşan 29 yaşındaki Keremcem, bugüne kadar hayata dair ıskaladığı her şeyi ona unutturacak kadar mutlu bir dönemden geçtiğini söylüyor. İşte ünlü şarkıcıdan samimi itiraflar...

SANATÇI KOPUKTUR!

* Rol modeli olduğumun farkındayım ancak örnek alınma kriterine çok da inanmıyorum. Sanatçı örnek insan gibi yaşamak zorunda değildir. Dünya genelinde sanatçılar en kopuk insanlardır. Bir şeyler yaratmak adına en düzgün yaşamama hakkına sahip kişidir sanatçı. Yine de rol modeli olmak ağır gelmedi bana bugüne kadar. Gerçekten böyle biri olmasaydım ağır gelebilirdi belki...

* Eğer sadık bir eş değilseniz, sadık olma sorumluluğu size ağır gelir ama zaten sadık bir eşseniz sorun yoktur. Ben başka biri gibi davranmıyorum. Konserlerimdeki gençlerin sayısından çok, sevginin kalplerdeki seviyesi önemli benim için. Bir konserde 10 bin kişiye şarkı söylersiniz. Belki 9 bin 900 kişi şarkılarınızı bilmiyordur ama 100 kişi biliyorsa siz onlara göre söylersiniz ve o bütün seyircilerin elektriğini alır. Sizin keyif aldığınızı bilirler ve onlar da keyif alırlar. Sahnenin sırrı budur.

* İlk gençliğini yaşayanlar şarkılarımla coşuyorlar. Aslında ilk albümüm daha olgun bir kitleye hitap edebilirdi ama sizi kimin seveceğine siz karar veremiyorsunuz. Yetişkinlere daha uygun dediğiniz şarkıları, 17 yaşındakiler bile ezbere söylüyorlar. Daha kolay akılda kalsın diye kolay melodiler bulup, herkesin kullandığı ritimleri kullanacağıma, gençlerin zevk seviyesini yükseltiyorum. Kalbimden çıkan şarkıları ezberlediklerini görmek bir misyon yüklenmişim gibi hissetmemi sağlıyor.

TÜM ISKALADIKLARIMI UNUTTUM

* Ben geçmişiyle çok bağlantılı, geçmişiyle çok yaşayan ama geçmişine dönme hevesi olmayan bir insanım. Hep de böyle oldum. Hani bazen, "Keşke o lise, üniversite yıllarıma dönebilseydim" denir ya, hayatımda hiç söylemedim bunu. Ancak eskileri çok düşünürüm. Hep oralardayımdır, tanıdığım her insan oradadır. Şarkı yaparken de bu böyledir. Devamlı geçmişiyle konuşan bir insanım ama pişman olmaya inanmıyorum. Eski zamanların mutlaka bir telafisi vardır. Ben şu anda hayalimi yaşıyorum. Duygusal eşiğim şu anda o kadar yüksek ki... Yapmak istediklerimin o kadar üzerinde şeyler yapıyorum ki, o kadar fazla insana hitap ediyorum ki ıskaladığım şeyleri görmezden geliyor olabilirim.