kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağduyulu, serinkanlı ve vatanperverdi

Prof. Erdal İnönü'nün ölümünün ardından siyaset ve bilim dünyasından isimler kişiliğini ve politikaya getirdiği vizyonun altını çizdiler.

* CUMHURBAŞKANI GÜL: Erdal İnönü, kendine has çizgisi ve üslubu, ilkeli ve dürüst siyaset anlayışı, esprili kişiliği ve alçakgönüllüğüyle her zaman örnek olmuş, milletimizin sevgisini ve takdirini kazanmıştır. Türk milleti, siyasetçi, devlet adamı ve bilim adamı kimliğiyle, ülkemize önemli hizmetlerde bulunan İnönü'yü her zaman saygıyla hatırlayacaktır.

* 9. CUMHURBAŞKANI DEMİREL: Türkiye'nin çok zor bir döneminde beraber siyasette bulunduk. Sağduyusuna, serinkanlılığına, vatanperverliğine şahidim. Doldurulması güç bir boşluk bırakmıştır.

* BAŞBAKAN ERDOĞAN: Milletimizin yetiştirdiği müstesna bilim ve siyaset adamlarından sayın İnönü'ye rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum.''

* CHP GENEL BAŞKANI BAYKAL: O dönemde yakın işbirliği içinde çalışmış biri olarak sosyal demokrasiyi güçlendirme çabalarının yakın tanığıyım. Kendisine özgü mizah duygusu ve gürültüsüz, gösterişsiz bir üslup içinde sebatkâr ve kararlı takipçiliğiyle bütünleşen siyasi kimliğiyle hep hatırlanacak ve unutulmayacak.

* KARDEŞİ ÖZDEN TOKER: Mevkisi olmasa bile itibarı vardı. Ona sevginiz, saygınız vardı ve o her zaman, hayatının son dakikalarına kadar bunu hissetti. Sizlerle beraber, insan olmanın, Türk olmanın ve İnönü olmanın zevkini her zaman için çıkardı. Onun için sizlere müteşekkirim. Sizlerin vasıtasıyla Türkiye'deki bütün onu sevenlerin, hepimizin başı sağolsun.

* BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. AYŞE SOYSAL: Erdal bey hem bir devlet adamı, hem de bir bilim insanıydı. Bunların ikisi birden bir arada seyrek oluyor. Bilim insanı kimliğini, bilim insanının tevazu ve sükunetini politik ortama da taşıyan, saygı duyduğum bir insandı. Erdal beyi hep özleyeceğim.''