kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Havadan ve karadan bombardıman

Yeni Haber
Terörist grupların tespit edildiği Hakkari'deki İkiyaka, Şırnak'taki Cudi ve Gabar dağları ile Tunceli'deki Kutu Deresi Vadisi'ni ablukaya alan asker, hainleri havadan ve karadan bombardımana tutuyor. Şırnak'ta özel eğitimli komandolar geniş çaplı bir kara harekatı yürütüyor. Kara birliklerine sikorsky tipi helikopterlerle malzeme ve cephane desteği yapılıyor.


*Bölgeden son gelişmelerle ilgili video haberi izlemek için tıklayınız...

TERÖRE DARBE: EKİMDE 107 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlarda terör örgütü PKK'ya büyük darbe vuruldu. Ekim ayında terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 107 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütüne yönelik 6 aydır yürütülen operasyonlar, havadan ve karadan aralıksız devam ediyor. Özellikle Meclis'ten sınır ötesi operasyon için çıkan tezkerenin ardından Doğu ve Güneydoğu'daki askeri hareketlilik de arttı. 4 koldan yapılan operasyonlar karşısında çaresiz kalan teröristler ise çareyi Kuzey Irak'a kaçmakta buluyor.

Güvenlik güçleri, sınırdaki sızmaları önlemek amacıyla tedbirlerini hat safhada tutuyor. Güvenlik güçlerinin Şırnak, Tunceli ve Hakkari üçgeninde yoğunlaştırdığı operasyonlardan kaçmaya çalışan teröristler Hatay Amanos Dağları'na yöneldi. Bu bölgedeki güvenlik önlemlerini de artıran güvenlik güçleri, zaman zaman teröristlerle sıcak temas kuruyor.
Hatay'ın Dörtyol ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşıldı.

Güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrısına, teröristler tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Arazinin ormanlık ve kayalık olmasından faydalanarak kaçan teröristlerin yakalanması için bölgedeki operasyonlara devam ediliyor.

Operasyonlar kapsamında bölgede arazi arama taramalarını da yoğunlaştıran güvenlik güçleri, çok sayıda terör örgütüne ait sığınakları imha etti.

Ekim ayında güvenlik güçleri örgüte büyük bir darbe vurdu. Yapılan operasyonlarda 85 terörist ölü, 18 terörist sağ, 4 terörist teslim olmak üzere toplam 107 terörist etkisiz hale getirildi.

2007 yılının 10 aylık döneminde ise 276 terörist ölü, 157 terörist sağ, 83 terörist teslim olmak üzere toplam 524 terörist etkisiz hale getirildi.
Öte yandan, güvenlik güçlerinin operasyonları karşısında çaresiz kalan terör örgütü PKK, patlayıcılara sığınıyor.

Yollar ile araziye döşediği patlayıcı tuzaklarıyla güvenlik güçlerine zarar vermeye çalışan teröristler, patlayıcıları da Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sokuyor.

Mayın tuzağının etkili olabilmesi için de patlayıcılara A-4, C-4 patlayıcı ve piknik tüpü yerleştiriyor.

Terör örgütünün 1 Ocak-26 Ekim 2007 tarihleri arasında gerçekleştirdiği 376 eylemde kullandığı patlayıcı miktarı ise 2 ton 303 kilo 3 grama ulaştı.