kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

3 şehit verilen Cudi'de 15 PKK'lı öldürüldü

Murat KEKLİKÇİ - Umut TÜTÜNCÜ- Mürsel ACAY
Genelkurmay Başkanlığı, Cudi Dağı'nda üç şehit verdiğimiz operasyonlarda 15 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. Tunceli'deki operasyon ise PKK'lıları açlıkla karşı karşıya bıraktı..
Genelkurmay Başkanlığı PKK'ya yönelik Cudi Dağı'nda sürdürülen operasyonda 15 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. Yapılan açıklamada Cudi Dağı'nda ki operasyonların halen devam ettiği ifade edildi. Birçok bölgede sıkıştırılan ve Kuzey Irak'a kaçmaya çalışan PKK'lıların ağır kayıplar verdiğinin bildirildiği açıklamada "Kayaların arasında teröristlere ait, kamyon iç lastiğine gizlenmiş bir Kalaşnikof tüfek, üç şarjör ve seksen beş mühimmat ele geçirildi" denildi.

TUNCELİ'DE AÇ KALDILAR
Bölgeden edinilen bilgilere göre ise PKK'lıların, ABD'nin kayıp dediği M-16 silahları ile telsiz frekansı karıştırıcı cihazlar kullandıkları belirlendi. Roketatar türü ağır silahları da bulunan PKK'lılar kaçış noktalarına bubi tuzakları döşüyor. Tunceli'de ise PKK'lılara ait sığınaklardaki gıda ve diğer yaşam malzemeleri imha edilince örgüt mensupları aç kaldı. Karlıova'nın dağlık alanında güvenlik güçleri tarafından sürdürülen arama ve tarama faaliyetinde PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ile çeşitli ilaç, gıda maddesi ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Nazımiye'de de 6 sığınakta 160 kilo gıda maddesi ile muhtelif gıda ve yaşam malzemeleri bulundu. Kış mevsimini Türkiye'de geçirecek olan PKK'lılar için depolanan gıda maddeleri imha edilince Kuzey Irak'a geçiş noktaları da kapalı olan teröristler aç kaldı.