kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kabak tatlısı

Kabağın kabuklarını soyup, dilimledikten sonra yıkayın. Bir tencereye bir kat kabak, bir kat şeker ve vanilya olmak üzere yerleştirin. Tüm malzeme bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Sonra şekerlediğiniz kabağı bir gece bekletin. Tencereye su koymadan kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra kabakları bir fırın tepsisine alıp, 10 dakika sıcak fırında bekletin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, ceviz ve kaymakla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
8 kişilik

* 2 kg. bal kabağı
* 1 kg. şeker
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1 su bardağı ceviz
* 1 rulo kaymak