kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Tarhana çorbası
Öncelikle tarhanayı bir bardak soğuk suyla ıslatıp, bir saat kadar bekletin. Ekmekleri küçük kareler halinde doğrayıp, bir tavada tereyağı ile birlikte kızartın. Tencereye sıvıyağla salçayı koyup, kavurun. Kavurduğunuz salçaya suyu veya et suyunu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca, önceden ıslatıp erittiğiniz tarhanayı yavaş yavaş ilave edin ve 10 dakika kaynatın. Çorbanın üzerine nane gezdirip, kızarttığınız ekmeklerle servis yapın.

Malzemeler
8 kişilik

* 5 çorba kaşığı tarhana
* 4 su bardağı su veya et suyu
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı nane
* 2 dilim tost ekmeği