kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Patates köftesi

Malzemeler
*
2 adet patates (haşlanmış)
* 1 su bardağı bulgur
* 1 adet kuru soğan
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 3 adet taze soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 1 limonun suyu
* Kimyon
* Tuz
* karabiber
Bulguru bir bardak sıcak suyla haşlayıp, kabartın. Bir tavaya yağla birlikte rendelediğiniz soğanı koyup kavurun. Daha sonra salçayı da ilave edip, bir iki kere daha çevirin. Maydanozu ve taze soğanı ayıklayıp, ince ince kıyın. Daha önceden haşladığınız patatesleri rendeleyin. Kabaran bulgura, kavurduğunuz soğanı, patatesi, yeşillikleri, limon suyunu, kimyonu, tuzu ve karabiberi ekleyip, iyice yoğurun. Hazırladığınız harçtan köfteler hazırlayıp, kıvırcık ve marul yapraklarıyla beraber servis yapın.

Kafkas çorbası
Malzemeler
*
2 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 6 su bardağı et suyu
* 2 çorba kaşığı galeta unu
* 1 çorba kaşığı un
* Muskat
* Tuz
* karabiber
Et suyunu ateşte kaynatın. Yumurtaları mikserle 5 dakika çırpın. Unu, galeta ununu, muskatı ekleyip, tekrar karıştırın. Bu karışımı kaynayan et suyuna ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuzunu, karabiberini ekleyin. Üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini serpip servis yapın.

İmambayıldı
Malzemeler
*
1 kg. patlıcan
* 500 gr. domates
* 500 gr. soğan
* 1 demet maydanoz
* 1 baş sarmısak
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 15 dakika bekletin ve sıkarak acı sularını atın. Diğer tarafta soğanları piyazlık, domatesleri de küp şeklinde doğrayın. İnce ince kıydığınız maydanoz ve sarmısağı da domates ve soğanlara ekleyip, tuz ve şekerle iyice karıştırın. Patlıcanları uzunlamasına tutup, üç bir tarafından kopmayacak şekilde kesin. Aralarına hazırladığınız içten doldurup, tencereye dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirip, su koymadan, kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.