kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Gulaş çorbası

Bir tencereye yağı ve rendelediğiniz soğanı koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra etleri ekleyip, etlerin rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Etler kavrulunca salçayı da ilave edip, 1-2 defa daha çevirin. Daha sonra tencereye patates, kereviz ve kırmızı biberi ekleyip, yeterince su ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu, karabiberini ekleyip, ince kıyılmış dereotunu da serpin. Sıcakken, tereyağında kızarttığınız ekmeklerle servis yapın.

MALZEMELER

*
100 gr. kuşbaşı dana eti

* 1 adet soğan

* 1 adet patates

* 1 adet kereviz

* 1 adet kırmızı biber

* 1 tatlı kaşığı salça

* 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin

* 1/2 demet dereotu

* Tuz

* Karabiber