kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Ispanaklı tavuk sufle

Ön hazırlık olarak, tavukları yıkayıp kurulayın. Ispanağı ayıklayıp, yıkadıktan sonra haşlayın ve ince ince kıyın. Mantarları ince dilimler halinde kesin ve domatesleri küp küp doğrayın. Bir tencereye biraz yağla mantar ve domatesleri koyup, pişirin. Krema ve fesleğeni de karıştırıp, bir kenara bırakın. Patateslerin kabuklarını soyup, dilimleyin. Bir sufle kabını tereyağı ile yağlayıp, patatesleri de tuzlayıp biberleyin ve kalıbın dibine yayın. Üzerine tavuk etlerini dizin. Pişen domates ve mantarları ıspanaklarla karıştırıp, tavukların üzerine yayın. Peynirle karıştırdığınız galeta ununu da üzerine serpin. Tereyağını ufak parçacıklar halinde yemeğin üzerine koyup, 30 dakika fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER 8 kişilik
*
600 gr. tavuk

* 500 gr. ıspanak

* 500 gr. patates

* 1 su bardağı mantar

* 3-4 adet domates

* 4 çorba kaşığı krema

* 2 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen

* 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

* 3 çorba kaşığı galeta unu

* 2 çorba kaşığı tereyağı

* Tuz

* Karabiber