kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rahat uyumak isteyen bu faizi bize ödetmez!

TİM Başkanı Satıcı, "Merkez Bankası Başkanı'nın gece yatarken rahat uyumak istediğini öğrenmiş buluyorum. Türkiye'de kim rahat uyumak istiyorsa ülkeye bu yüksek faizi ödetmez'' dedi..
TİM Başkanı Oğuz Satıcı, "Kim rahat uyumak istiyorsa Türkiye'ye bu yüksek faizi ödetmez" dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) önderliğinde, Akbank, Arçelik, Toyotasa ve Turkcell'in katkılarıyla düzenlenecek 2. İnovasyon Konferansı, 6 Kasım 2007'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

SINIR ÖTESİ ETKİLEMEMELİ
Konferansla ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan Satıcı, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın faizle ilgili açıklamalarını değerlendirirken Yılmaz'ın çok doğru konulara değindiğini, gündemine artık ihracat ve kurların da girdiğini belirtti. Yılmaz'ın TİM'e değil, Üretim İstihdam ve İhracat Kurulu adı altında oluşturdukları yeni yapıya bir randevu verdiğini bildirdi. Merkez Bankası Başkanı Yılmaz ile tek başına görüşmeyeceklerini, Para Politikası Kurulu üyelerinin de görüşmede olacağını bildiren Satıcı, "Sayın Başkan'ın gece yatarken rahat uyumak istediğini dünkü açıklamaları ve bugün basının haberleri vasıtasıyla öğrenmiş buluyorum. Türkiye'de kim rahat uyumak istiyorsa, vicdanını rahatlatmak istiyorsa ülkeye bu yüksek faizi ödetmez'' diye konuştu. Olası sınır ötesi operasyon sürecinde faiz indirimi bekleyip beklemediklerine ilişkin bir soru üzerine Satıcı, "Kesinlikle olmalı. Çünkü Türkiye, bölgesinin hem askeri hem siyasi hem de ekonomik gücü. Yani sınır ötesi bir operasyon, Kuzey Irak ya da Irak diyebileceğimiz bir operasyon, Türkiye'nin faiz indirimiyle ilişkilendirilmemeli'' diye konuştu.