kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mukesh Ambani

Hintli milyarder, hem Gates'i hem de Osmanlı Slim'i solladı

MAHMUT SANCAK
Hindistan Borsası'nda yaşanan hızlı yükseliş Hintli Mukes Ambani'yi dünyanın en zengini yaptı. ABD'li milyarder Bill Gates ise yeni sıralamada üçüncü sıraya geriledi..
Dünyanın en zengini sıralaması yeniden değişti. Dünya borsalarında yaşanan dalgalanmalar bir gecede şirket hisselerine tavan yaptırırken çok sayıda şirketin de batmasına neden oluyor. Hindistan Borsası'nın geçtiğimiz günlerde ilk defa 20 bin puanlık sınırı geride bırakmasıyla birlikte dünya milyarderler listesinde de sıralama değişti. Hindistan'ın önde gelen sanayicilerinden Mukesh Ambani, sahibi olduğu şirketlerin hisse değerleri, Hindistan Borsası'nın hızla yükselmesiyle birlikte katlandı. Son hesaplamalara göre Ambani'nin sahibi olduğu üç şirketin değeri 63 milyar dolara ulaşarak büyük sükse yarattı. Şirketlerin sahibi Ambani ise 63 milyar dolarlık servetiyle, dünyanın en zengini sıralamasında ilk basamağa yerleşti.

SLIM İKINCİ SIRADA
Petrol, tekstil ve biyokimya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerden Reliance dünyanın en büyük üçüncü rafinerisine sahip. Şirket geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak'ta yaptığı petrol anlaşmasıyla gündeme gelmişti. Milyarderler sıralamasında ikinci sırada Meksikalı telekom kralı Carlos Slim yer alıyor. Slim'in şirketleri de Güney Amerika borsalarında yaşanan yükseliş nedeniyle sürekli değer kazanıyor.

9 MİLYON DOLARLIK FARK
Son 13 yıldan beri dünyanın en zengini unvanını kimselere kaptırmayan Bill Gates ise Carlos Slim ile milyarderler sırlamasında kıyasıya bir çekişme içerisine girdi. Slim'in kişisel serveti 62 milyar 299milyon dolar olarak hesaplanırken, Gates'in serveti ise 62 milyar 290 milyon dolarda kaldı. Slim böylece dünyanın en zengin ikinci adamı olma unvanını 9 milyon dolarla korudu. En zenginler sıralamasında dördüncü basamakta ise yaklaşık 56 milyar dolarlık servetle ünlü yatırımcı Warren Buffett bulunuyor. Beşinci sırada ise Hindistan ekonomisinin diğer yıldızı Lakshmi Mittal yer aldı. Çelik devi Mittal 50.9 milyar dolarlık servetiyle zirveye doğru yükselişini sürdürdü.
Haberin fotoğrafları