kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OSMAN BİRSEN/ İMKB... Birsen’in yerine Mesut Pektaş, Adnan Büyükdeniz, İlhami Öztürk, Berra Kılıç ve Abdülkerim Emek’in adı geçiyor.

Kasım koltuk değiştirme ayı!

Hacer GEMİCİ EKONOMİ
Kasım ayı içinde Rekabet Kurulu, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve Enerji Piyasası Kurumu yeni başkanları ile tanışacak. Bu üç kurum arasında en büyük sürprizi ise EPDK'nın yapması bekleniyor..
Türkiye kasım ayı içinde önemli mevkilerdeki başkanlıklara yeni atama ve seçimlerle karşı karşıya kalacak. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Rekabet Kurulu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na bir ay içerisinde yeni atamalar yapılırken, yeni başkanlar belirlenecek Bunlardan şu an için en belirgin olan kuşkusuz Rekabet Kurulu (RK) Başkanlığı. 3 Haziran 2007 tarihinde Rekabet Kurulu Başkanlığı'ndan ayrılan Mustafa Parlak'ın yerine gelecek yeni başkan adayı için 3 isim belirlenmiş durumda. Halen başkanlık görevini vekalet yürüten Tuncay Songör, üyeler Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı ve Mehmet Akif Ersin, başkanlık için belirlenen üç isim olarak Bakanlar Kurulu'na gönderilecek. Yeni başkanını bekleyen bir diğer koltuk ise İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB). 1997 yılından beri İMKB Başkanlığı koltuğunda oturan Osman Birsen'in görev süresi 3 Kasım günü sona eriyor. Birsen'in yerine adı geçen isimler arasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş, Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz, Sermaye Piyasası Kurulu Üyesi İlhami Öztürk, Turkish Yatırım Genel Müdürü Berra Kılıç ve Sermaye Piyasası Kurulu üyelerinden Abdulkerim Emek'in isimleri geçiyor.
Haberin fotoğrafları