kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kenan'dan ayrıldığım için bir yanım çok buruk

ZEYNEP ALKAN
Yedi yıldır Kenan Doğulu'nun vokalistliğini yapan Sıla Gençoğlu artık yoluna yalnız devam edecek. Sıla kendi adını verdiği ilk albümü ile adını duyururken artık Doğulu ile çalışmadığı için, içinin buruk olduğunu söylüyor..
Atv'nin sevilen dizisi 'Sıla' kadar, dizinin jeneriğindeki 'Can Perperişan' şarkısı da ilgi görmüştü. Şarkının sahibi Sıla Gençoğlu, üzerinde dört yıldır titizlendiği ilk albümünü bitirdi. Ve kendisiyle aynı adı taşıyan albümü, geçen hafta satışa çıktı. Yedi yıldır Kenan Doğulu'nun vokalistliğini yapan; Kenan Doğulu, Emel Müftüoğlu ve Ferhat Göçer'in albümlerine şarkı veren Sıla, kendi albümünü Ozan Doğulu'ya emanet etti. Kenan Doğulu da albümün çıkış şarkısı '...dan sonra'ya da yazdığı rap sözlerle eşlik ediyor. Gençoğlu bu şarkı için; 'Biraz öncü, sivri bir şarkı. Hepimizin içinde sakladığı agresif tarafları göz önüne serdik' diyor.

* Bundan 9 ay önce 'Sıla' dizisinin müziği ile ilgili yaptığımız ilk röportajda 'anlatacak çok şeyim yok' demiştiniz. Şimdi anlatacak şeyleriniz var mı? Evet, artık kendi albümüm var. Ozan Doğulu prodüktörlüğünde 3-4 yıldır üzerinde çalıştığımız albüm nihayet bitti. Albüme kendi adımı verdim. Olan biten her şeyden çok memnunum. Albüm belli bir konsept taşımıyor, 'elektronik ya da akustik müziğin savunucusuyum' diye bir şey söz konusu değil; her ikisi de var. Şarkıların sözlerini ben yazdım ama besteler müzisyen arkadaşlarımla ortaklaşa yapıldı. Ben değişken biriyim. Bu yapım albüme de yansıdı. İçimdeki her farklı kadının, söylediği lafları şarkılarımla anlatmaya çalıştım.

HİKAYELER GERÇEK

* Albümde anlattığınız aşklar gerçekten yaşandı mı? Tabii ki yaşadığım şeyler ama sadece benim yaşadıklarım değil; diğer insanların yaşadıklarını da kapsıyor bu şarkılar. Herkesin bir ifade yolu var; benimki de şarkı yazmak ve söylemek. Aşk var, ayrılık var, ruh hallerimiz var. Hayata dair yazacağım şarkılar, ya da yazdığım şarkılarda söyleyeceğim daha bir sürü söz olacak aslında. Biraz kadın-erkek ilişkileri, insani durumlarımızı anlatan bir albüm oldu. Çünkü, ben bir yerden sonra anladım ki, hikayelerin hepsi bir, hayatların hepsi bir. O yüzden, hepimizin hayatında var olan şeylerden bahsediyorum aslında.

* Kenan Doğulu'nun vokalistliği defteri kapandı mı artık? Evet, tam yedi yıl vokal yaptım Kenan'a, ama artık geri vokal defteri kapandı. Şimdi ben dinleyicimin karşısına çıkacağım. Tabii ki yıllardır birlikte çalıştığım orkestra arkadaşlarım ve Kenan'dan ayrılmak zor oldu. Duygusal olarak biraz hüzünlüyüm. Ama kendi albümümün heyecanı da başka...

KENAN RAP YAPTI

* Kenan Doğulu'nun desteği oldu mu albüme? Kenan çok inandı, çok destekledi beni. Çıkış şarkıma kendi yazdığı sözlerle rap yaptı. Klibimde de oynadı. Buradan tekrar teşekkür ediyorum kendisine. Albümde 15 şarkı var. Sözlerin hepsini ben yazdım. Bir tane şarkı da tiyatrocu ve çok yakın arkadaşım Gözde Kansu'yla ortak çalışmamız. Yalın'ın bir tane bestesi var. Çıkış şarkısı '...dan sonra'nın müziği Ozan Doğulu'ya ait. Efe Bahadır ve bana ait besteler de var.

* Neredeyse her şarkıda Efe Bahadır imzası var zaten... Efe Bahadır benim uzun yol arkadaşım hatta kullanamadığım sol elim. Bilgi Caz Vokal'den gelen bir okul arkadaşlığımız var. Daha sonra ruhumuzun çoğu yerde çok kesiştiğini görüp yola birlikte devam etme kararı aldık. Bestelerimizi genelde beraber yapıyoruz. Albümde bir de düetimiz var. Aranjörlerimiz de; Mustafa Ceceli, Murat Yeter, Ozan Doğulu, Efe Bahadır. Müzisyenler ruhlarını akıttı bu albüme.

* Kenan Doğulu, Ferhat Göçer ve Emel Müftüoğlu'nun albümlerine de şarkı vermiştiniz ama bu yanınız pek bilinmiyor değil mi? Müzik camiasında biliniyor ama dışarıdan çok kişinin bildiğini sanmıyorum. Şarkılarımı, duygularımı paylaşmaktan çok keyif alıyorum. Kendime de şarkı yapacağım başkalarına da. Çünkü işin mutfak kısmı çok keyifli, misafir ağırlamak çok güzel.

SOĞUK DURUYORUM

* Söz yazarı, besteci ve yorumcu olarak polemiklere yakın mı yoksa uzak mı duracaksınız? Hiç polemiklere bulaşmak gibi bir niyetim yok! Bu bir tercih meselesidir. Cevap vermek ya da vermemek insanın kendi elinde. Ben cevap vermeme kararındayım. Zaten bana sataşacaklarını da düşünmüyorum. Çünkü gündem yaratma gibi bir derdim olmayacak.
Haberin fotoğrafları