kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kaçamayan 250 PKK'lı dört mevkide kıskaçta

Umut TÜTÜNCÜ - Murat KEKLİKÇİ - Mürsel ACAY /SABAH
Hakkâri İkiyaka'da 100 kişilik grup ile Cudi Dağı'nın Şırnak kesiminde 100, Beytüşşebap kesiminde ise 40 kişilik terörist grubu kıstırıldı. Tunceli'de de asker 15 PKK'lının peşinde..
Asker Türkiye-Irak sınırındaki tüm geçiş yollarını tıkayarak sınır kesimine sıkıştırdığı terörist grupları dört ayrı noktada kıstırdı. Hakkâri İkiyaka Dağı'nda, Şırnak'taki Cudi Dağı'nın Beytüşşebap ile Şırnak merkez yüzlerinde ve Tunceli'de sürdürülen operasyonlarda PKK'lıların etrafındaki çember giderek daralıyor. Sınır ötesi harekât hazırlığındaki Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye-Irak sınırındaki tüm geçiş yollarını tıkadı. Kar yağmadan üslerine dönmeyi planlayan yüzlerce terörist, Hakkâri ve Şırnak'ın sınır kesimlerinde sıkışıp kaldı. Sıkışan teröristlere yol açmak isteyen teröristlerin Kuzey Irak'taki kamplardan 100-150 kişilik gruplar halinde sınırdaki askerlere saldırılar planladığı belirtiliyor.

MAĞARALARDALAR
Operasyonlardan biri Hakkâri'de yürütülüyor. Yaklaşık 100 kişilik grubun Irak sınırındaki İkiyaka Dağları'ndaki mağaralarda saklandığı duyumu alındı. Yaklaşık 20 bin askerin görev yaptığı bölgede asker, terörist grubun Irak'a geçişini engellemek ve teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla kara ve hava destekli operasyonlarına aralıksız devam ediyor.
Haberin fotoğrafları