kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Komutanlar ilk kez Köşk resepsiyonunda

ANKARA
Cumhurbaşkanı Gül'ün Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Köşk'te verdiği resepsiyona Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ile diğer kuvvet komutanları da katıldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Komutanlar ilk kez Köşk resepsiyonunda
Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından verdiği resepsiyona katılmayan komutanlar, Cumhuriyet'in 84. yıldönümü nedeniyle düzenlediği resepsiyonda hazır bulundular. Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk defa Cumhuriyet Balosu yerine Köşk'te öğle saatlerinde eşsiz olarak düzenlenen resepsiyonda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile birlikte Hava, Deniz, Jandarma Genel Komutanı ile İkinci Başkan da hazır bulundu. Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ kayınvalidesini kaybettiği için davete gelemedi.

CHP KATILMADI
Kuvvet komutanları dün tören kıyafetleriyle Çankaya Köşkü'ndeydi. Resepsiyon komuta kademesi ile DTP milletvekillerini de aynı çatı altında ilk defa buluşturdu. DTP milletvekillerine karşı komutanların yanı sıra MHP lideri Devlet Bahçeli de sırtını döndü. Gül 800'ü aşkın konuğunun ellerini sıkarak kutlamaları kabul ederken, resepsiyona CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve partili milletvekilleri gelmediler. Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyona MHP, DSP ve DTP'liler katılırken, MHP ve DTP'liler arasındaki soğukluk gözlerden kaçmadı.

BÜYÜKANIT'TAN KADIN VURGUSU
Cumhurbaşkanı Gül çifte mutluluk yaşadı. Gül'ün 58. doğum gününü önce basın mensupları kutladı. Başbakan Erdoğan da Gül'ün doğum gününü kutlayan ilk konuk oldu. Resepsiyonda AK Partili kadın vekillerle sohbet eden Orgeneral Büyükanıt, "Kadınların farklı hassasiyetleri var. Her şey kas gücünden ibaret değil" diyerek toplumun her alanında ve parlamentoda da daha fazla kadın olması gerektiğini söyledi.