kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'800 bin kişiye istihdam sağladık'

CÜNEYT TOROS
TOKİ Başkanı Bayraktar, idarenin 4.5 yılda 283 bin konut üretimiyle büyük bir rekora imza attığını belirtti. Bayraktar, "550 kişi ile 20 katrilyonluk iş yaptık, 800 bin kişiye istihdam sağladık" dedi..
Depremden sonra Türkiye'de inşaat sektörünün atılım yapmasında önemli rol oynayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 4.5 yılda 283 bin 500 konut üretimiyle Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesine imza attı. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, bu sürede idarenin yan sektörlerle birlikte yaklaşık 20 katrilyonluk iş yaptığını, 800 bin kişiye istihdam sağladığını hatırlatarak "Bütün bu işleri 550 personelle gerçekleştirdik. Herhalde bu dönemde bizden fazla iş yapan bir tek Enerji Bakanlığı var diye biliyorum" şeklinde konuştu.

250 BİN KİŞİ EV SAHİBİ OLDU
Sabah Ekonomi ile bir araya gelen Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin bugüne kadar kredi kullanmadığına ve Bütçe'den kaynak aktarılmadığına dikkat çekerek, hedeflerinin 500 bin konut rakamına ulaşmak olduğunu söyledi. Türkiye'de terör, enflasyon gibi büyük sorunların ardından üçüncü en büyük problemin çarpık ve sağlıksız yapılaşma olduğunun altını çizen Bayraktar, "Türkiye'de 16 milyon 300 bin konut olduğu biliniyor. Bunun yarısının yenilenmesi gerekiyor. Bu rakam İstanbul'da 3 milyon 200 bin, bunun da yarısının yenilenmesi şart. Türkiye'nin en büyük problemlerinden biri budur. Bugün konuştuğumuz birçok sosyal dengesizlik ve mutsuzluk, tatminsizlik şehirlerdeki bu yerleşim sisteminden ve kalitesizliğinden kaynaklanıyor. Hatta terör bile bir ölçüde bu sağlıksız kentleşmeden ve binalaşmadan besleniyor" diye konuştu. Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin bugüne kadar bütçeden herhangi bir pay almadan, hiç kredi kullanmadan 283 bin 500 adet ev yaptığını hatırlattı. Bayraktar, bugüne kadar 20 katrilyonluk iş yaptıklarını ve yaptıkları 283 bin 500 evi satın alanların yaklaşık 250 binin ilk evi olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. TOKİ'nin cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesine imza attığını söyleyen Bayraktar Bizim büyüklüğümüzde Türkiye'de iş yapan herhalde bir tek Enerji Bakanlığı vardır. Biz 550 personelimizle bunu yaptık. Ancak yaptığımız işten büyük bir haz alıyoruz" diye konuştu.

FAİZ BİRİN ALTINA İNMELİ

Konuta talebin hiçbir zaman durmayacağının anlatan TOKİ Başkanı Bayraktar, önemli olanın talep gösteren kesimin gelirinin artırılması olduğunu söyledi. Erdoğan Bayraktar şöyle konuştu: "Bugün Türkiye'de konutta talep sorunu yok. Kime gitseniz evi olsun ister. Türkiye'de gelir problemi var. Milli gelir arttıkça Türkiye'de inşaat sektöründeki ivmelenme sürecek. Bunun yanında konut finansman sisteminiN devreye girmesi lazım. Ancak bunun da sağlıklı işleyebilmesi için faizin yüzde 1'in altına gerilemesi şart."
Haberin fotoğrafları