kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Köln'e camiyi yaptıracağız"

İDİL DEMİREL DIŞ HABERLER
Almanya'daki Türk grupları ve aşırı sağcıları karşı karşıya getiren Merkez Camisi projesine büyük bir destek de Belediye Başkanı'ndan geldi... Spizig, tepkilere rağmen cami inşaatının tamamlanacağını belirtti..
Almanya'nın en geniş eyaletlerinden Kuzey Ren Vestfalya'ya bağlı Köln kenti son aylarda daha da alevlenen büyük bir cami tartışmasına sahne oluyor. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından şehrin sembolü Köln Katedrali'ne 3 kilometre uzaklıkta yaptırılması planlanan Merkez Camisi'yle ilgili olarak tartışmalar her gün Alman medyasında yer buluyor. Biz de yaşanan bu gelişmelerle bağlantılı olarak Köln Belediye Başkanı Angela Spizig ile görüştük. Spizig, bazı karşı çıkan gruplara rağmen cami için onayın meclisten geçeceğine inandığını ifade etti. Spizig, Köln Belediye Meclisi'nde 4 koltuğu bulunan Pro- Köln hareketi tarafından düzenlenen protesto gösterilerine de grubun ismini vermeden değindi ve grubun halkın genel düşüncesini yansıtmadığını belirtti.

* Büyük bir caminin yapımı konusunda tartışmalar var. Belediye meclisinin büyük bir destekle camiye onay vereceğini düşünüyorum. Bundan mutluyum. Köln'e camiyi yaptıracağız. Caminin yapılacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.

* Köln'de çok sayıda cami (mescit tarzı kubbe ve minaresi olmayan yapılar) var. Halkın ibadet özgürlüğüne saygı duyuluyor. Ancak ilk kez bir cami görünür olacak.

* Kölnlüler 30 yıldır komşularıyla mutlu yaşıyor. Ancak caminin şehrin siluetinde görünür olmasından sıkıntı duyuyorlar. Cami tartışması Türk komşularımızla yakınlaşmamızı sağladı. Camiyle birlikte bir entegrasyon tartışması da başladı. Bu olumlu bir tartışma.