kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Marketlerin baskısı artarsa ürünleri şarküteriye sokarız'

EBRU ERDOĞAN
Ürünlerinin market raflarında bütünlük oluşturamadığından şikayetçi olan Otacı markasının sahibi Kurtsan Medikal'in patronu Kurtsan, "Market baskısı için B planlarımız arasında şarküteriler de var" dedi..
Otacı markasıyla yeni gıda ürünlerinin üretimine başladıklarını belirten Kurtsan Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Meltem Kurtsan, büyük perakendecilerin birleşmesinin, üretici üzerinde baskı yarattığını söyledi. Bu baskının kendilerini de zorladığını dile getiren Kurtsan, "Başka türlü tedbirler alabiliriz" dedi. Fonksiyonel ve organik gıdada ürün yelpazesini genişlettiklerini ifade eden Kurtsan, "light, diyabetik ve organik" olmak üzere üç farklı alanda 14 çeşit ürünü kasım ayında piyasaya süreceklerini anlattı. Perakende sektörünün her üreticinin derdi haline geldiğini ve özellikle Migros'un satış sürecini ilgiyle izlediklerini kaydeden Kurtsan, "Marketlerin baskısından hiç memnun değiliz. Bu, bizi zorluyor. Buna önlem olarak, şarküteri gibi yerel market ağırlıklı çalışmayı düşünüyoruz. Tabii başka türlü tedbirler de alabiliriz. Otacı'nın yurt dışıyla da eş zamanlı olarak mağazalarını açmak için fizibilite çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

ORGANİK ÜRETİM YAPACAK
Üretim tesislerini Merter'den flaster ve yara bandı üretimi yapan Bandırma'daki tesislere taşıdıktan sonra 2 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ve yatırımlarının sürdüğünü anlatan Kurtsan, tesisin yanındaki 80 dönümlük alanda organik üretim yapacaklarını söyledi. Henüz ne üreteceklerine karar vermediklerinin altını çizen Kurtsan, "Organik ürün, çok iyi bir ihracat kalemi. Özellikle Avrupa'da önemli bir pazar bulunuyor. Fakat hammadde bulmakta güçlük çekiyoruz. Mayıs ayından itibaren organik hale gelmiş bir toprağımız olacak. Burada organik üretim yapacağız" dedi. Gıdanın, toplam cironun yüzde 30'unu oluşturduğuna değinen Kurtsan, diğer ürünleriyle birlikte bu sektördeki büyümelerini arttırmayı de hedeflediklerini kaydetti.