kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Jessica Simpson

Jessica Simpson ayakkabılarıyla Türkiye'ye geliyor!

SİNAN ÖZEDİNCİK
Geçen yıl Önder Öztarhan'ın yönetime geçtiği Vepa Group atağa kalktı. Nike, MAC ve Estee Lauder ile çalışan şirket, bünyesinde Jessica Simpson'ın markası da bulunan CHO adında bir mağaza yaratıyor..
Vedat Öztarhan, 1950'li yıllarda bir arabanın arkasında eczanelere fırça ve aseton dağıtarak başlamıştı iş hayatına. 1962'de ise bir kozmetik şirketi kurdu. İlerleyen zamanda, şirket giderek büyüdü ve Öztarhan, kadın ve erkek giysisi sektörüne yatırım yapmaya başladı. Giyim markası olarak kurumsal kimliğini oluşturduktan sonra da küresel markalarla ortaklık yoluna gitti. Türkiye'de daha kozmetik ithalatı yokken Vedat Öztarhan, Estee Lauder'in sahibi ile tanışıp, 1988 yılında markanın tüm ürünlerini (Clinique, La Mer) Türkiye'ye getirdi. Vakko'yu ikna edip, mağazanın girişine kozmetik reyonu kurmalarını sağladı. Bu adımın arkasından da gerisi geldi. 1989 yılında Nike'ın Türkiye distirübütörlüğünü aldı. 1997'de Shiseido ile distribütörlük anlaşması imzaladı. Vedat Öztarhan'ın Nike'ı Türkiye'ye getirmesinden önce spor ayakkabıda tek marka mağazacılığı yoktu. Nike, 2001 yılında Türkiye'de şube açmaya karar verince de en büyük toptancısı olarak perakende alanında stratejik ortağı olmak üzere Vepa ile özel bir anlaşma yaptı.

HEDEF 100 MİLYON DOLAR
2004'te profesyonel makyaj markası MAC ile anlaşma yapılarak, ilk mağaza Akmerkez'de açıldı. Kasım ayında ise MAC mağazalarının adedi 5 olacak. Yine 2004'te Vepa, ABD'deki en büyük spor markalarından biri olan New Balance ile bir distribütörlük anlaşması imzaladı. Vepa, son olarak Gökse Tekstil ile kurduğu ortaklıkla, bu yıl içinde ABD'li ünlü şarkıcı Jessica Simpson, BCBG Max Azria ve BCBGirls ayakkabı markalarını içeren Vince Camuto Group ile bir distribütörlük anlaşması imzaladı ve içinde birden çok markanın yer aldığı yeni kadın ayakkabı mağazası CHO'yu yarattı. İlk şubesi Ankara'da açılan CHO'nun ikinci şubesi Bakırköy Capacity'de, diğer şubeleri ise İstanbul İstinye Park'ta ve Mersin Forum Alışveriş Merkezi'nde olacak.