kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘Sektör her yıl 5 kat büyüdü’...Arslan, "Mekanik işinde 2005’e kadar 1 milyon dolarlık cirolarla geldik. Ancak gayrimenkul yatırımları sıçradı; son 2 yıldır her yıl ciromuz 4-5 kat arttı. Bu büyüme bizi yatırıma yöneltti" diyor.

Anadolu'da 'alışveriş'e 100 milyon $'lık yatırım

MENEKŞE ATASELİM
Gayrimenkule ilk yatırımını Tarsus'ta yapan Megnum, Anadolu'nun alışveriş merkezi olmayan yerlerine 5 yılda 100 milyon dolar harcayacak..
Polat Holding, Ülker, Afken, Metro Group gibi pek çok büyük şirketin gayrimenkul yatırımlarında binaların mekanik işlerini üstlenen MEG Mekanik'in sahipleri de gayrimenkul yatırımcısı olmaya karar verdi. Alışveriş merkezi, hastane, otel, lojistik depoları gibi ticari gayrimenkul projeleri geliştirmek üzere kurulan Megnum Yatırım'ın öncelikli hedefi ise Anadolu şehirleri.

ATIL KALANA DA TALİBİZ'
Megnum'un Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Arslan, özellikle alışveriş merkezi işinde büyük bir oyuncu olmak için çalışacaklarını belirterek, gelecek 5 yılda 200 milyon dolara varan yatırım hedeflediklerini söyledi. "Bu miktarın yarısını Anadolu şehirlerine yatıracağız. Geri kalan 100 milyon doları da İstanbul ve civarı için kullanırız" diyen Orhan, şöyle devam etti: "Anadolu'nun alışveriş merkezi olmayan şehirlerine gireceğiz. Şunu da belirtmeliyim ki; İzmir, Ankara gibi büyük şehirleri saymadan Anadolu diyorum. Herkesin gözü İstanbul'da. Şu anda 150 kadar alışveriş merkezi olan İstanbul'da 4-5 yıla kadar sayının 250'yi bulması bekleniyor. Geri kalan alışveriş merkezleri de büyük Anadolu şehirlerinde. Ama artık diğer illere de gitmek lazım. Biz de şehirlerde araştırmalar yaparak halkın profiline, alım gücüne ve kültürüne uygun büyüklük ve tiplerde alışveriş merkezleri yapıp işleteceğiz. Ayrıca daha önce inşa edilmiş ve çeşitli sebeplerden atıl kalmış alışveriş merkezlerine de talibiz."

TURİZM VE SAĞLIK
İlk projelerinin Mersin'in Tarsus ilçesindeki Tarsus Regma Outlet olduğunu ve bu yatırımla Megnum'un şu andaki değerinin 20 milyon doların üzerine çıktığını ifade eden Arslan, "Alışveriş merkezi açıldığında onun enerjisi ile sağlık, eğitim, depolama, otelcilik sektörlerinde de yatırımlarımız başlayacak. Otel, hastane ve hatta okul yapıp kira geliri elde edeceğiz. Büyük gruplarla görüşmelerimiz de sürüyor. Artık dünyada gayrimenkule ihtiyacı olan şirketler buna harcama yapmak yerine yaptırıp kiracı olmayı seçiyor. Türkiye'de de bu olay oturacak. Hedefimiz Megnum'u 5 yılda 200 milyon dolarlık bir büyüklüğe ulaştırmak" diye konuştu.