kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İhsan Yeşil, Dema Group’u kurmasının nedeni olarak aile anayasasındaki çatlakları gösterdi

"Ayakkabı sektörü sönüyor İtalya'yı örnek almalıyız"

FATİH ATALAY
Dema Group Başkanı İhsan Yeşil, ayakkabı sektörünün ihracat yapamaz hale geldiğini, durumdan kurtulmak için yüksek katma değerli ürünler üretilmesi gerektiğini vurguladı..
Dema Group Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Yeşil, üretim açısından bakınca Türkiye'de ayakkabı sektörünün sönen bir sektör olduğunu, piyasayı Uzakdoğulu üreticilerin domine ettiğini vurguladı. Türk ayakkabıcılarının yüksek katma değerli ürünler üretmek zorunda olduğunu belirten Yeşil, "Burada İtalya ve Portekiz'i örnek almamız lazım. Ayakkabı sektörü ihracat yapamaz hale geldi. Fiyat zorluklarıyla karşılaşıyoruz. Bizim 2006 ciromuz 60 milyon YTL idi. 2007 ciro hedefimiz ise 70 milyon YTL. Bu rakamın ancak yüzde 3'ü, yani 2 milyon YTL'si ihracattan kaynaklanıyor. Buradaki çözümlerden bir tanesi ihracattan çok ithalatın önünü kesmek olabilir" dedi. Türkiye'nin ayakkabı sektöründeki en büyük problemlerden bir tanesinin ise taklit marka olmanın yeterli olarak düşünülmesinden kaynaklandığını ifade eden Yeşil, sektörün kendini geliştirip Ar-Ge'ye yatırım yapmasının gerektiğinin altını çizdi.

ETKİLENMELER OLUYOR
Yeşil Kundura'dan ayrılıp Dema'yı kurmasının nedeni olarak da aile anayasasındaki çatlaklar olarak gösteren Yeşil, bu kararından bugün pişman olmadığını kaydetti. Yeşil Ailesi olarak yıllık 600 bin çift askeri bot ürettiklerini belirten İhsan Yeşil, bu rakamın 350 binini Dema'nın gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Tekstil sektöründe bütün üreticilerin birbirinden etkilendiğine değinen Yeşil, bu sorunun ayakkabıda da mevcut olduğunu ifade etti.