kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
EBRU ŞALLI(Manken)

Bizim ünlüler bilinçli çıktı

Uzmanlardan yardım alıyorum
EBRU ŞALLI(Manken)
Sabaha kadar beraber uyumanın çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum ben. Uyandıktan sonra yatağa alıp, onunla yatakta vakit geçirmek çok hoş oluyor ama birlikte uyumayı tercih etmiyorum açıkçası. Bu konuda uzmanlardan da yardım alıyorum; onlar da sabaha kadar beraber uyumanın doğru olmadığını söylüyor. Ama dediğim gibi bazen yatmadan oğlumu yatağa alıyorum ve birlikte vakit geçiriyoruz. Ancak o hastaysa, ben de başında bekliyorsam; yatağa, yanıma alırım tabii.

Ya 20 yaşında bile isterse?
BEHZAT UYGUR (Oyuncu)
Oğlumuzu hiç yanımızda yatırmadık ama bu onu tamamen yanımızdan uzaklaştırdık anlamına gelmiyor. Evet, uyku zamanı geldiğinde hep yalnız yatırdık, çünkü bu sonsuz bir şey. Çocuğunuz 20 yaşına geldiğinde bile yanınızda yatmak isterse ne yapacaksınız? Yani biz, sonrasında bir problem olmasın diye bu yolu tercih ettik. Bütün annebabalara da bunu tavsiye ederim. Ama şunu da söylemem gerekir ki; ara ara yanımıza alıp, birlikte yatak keyfi de yaşadık tabii.

İnsanın içinden geliyor
KEREM ALIŞIK (Oyuncu)
Sadri küçükken; zaman zaman aynı yatakta birlikte uyuduğumuz oldu. Çocukken birlikte uyumanın onu olumsuz yönde etkilediğini sanmıyorum. Zaten çocuğuyla birlikte uyumak insanın içinden geliyor. Önemli olan bunu dozunda yapmak olduğunu düşünüyorum.

Gelmeyin diyemiyorum
BEGÜM ŞEN(Ev hanımı)
Ben de küçükken arada sırada anne-babamın yanında yatardım. Bunun bir zararını görmedim. Kendi çocuklarım söz konusu olduğunda da buna çok karşı koyamıyorum. Çocuklar o kadar çabuk büyüyorlar ki; biraz sevgiyi paylaşmanın, zaman zaman hep birlikte yatmanın hoş olabileceğini düşünüyorum. Yani onlar yanımıza geldiğinde, 'Gelmeyin' diyemiyorum. Bunun birtakım zararları olabilir ama kadar sıklıkla ya da kaç yaşına kadar yanınızda yatırdığınıza göre de değişir bence.

Kendi yatağında uyuyup uyanmalı
METİN ÖZÜLKÜ(Müzisyen)
Bizim ikizler geceleri saat 3, 4 gibi uyanıp, yanımıza geliyorlar. Aslında prensip olarak birlikte yatmaya karşıyım. Kendi odalarında, yataklarında uyumaları gerektiğini düşünüyorum. Fakat gece uyanıp yanımıza geldiklerinde, 'Gelmeyin' diye katı bir tutumla karşılamıyoruz. Yanımıza alıyoruz. Beş, on dakika yanımızda yatıp, uykuya daldıklarında yine yataklarına geri götürüyoruz. Çünkü bizim için gece yatarken kendi yataklarında yatmaları ve sabah kendi yataklarında uyanmaları çok önemli.
Haberin fotoğrafları