kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Adrese teslim bomba

Ercan SARIKAYA SABAH
Asker Kuzey Irak sınırına konuşlandırdığı toplarla 40 kilometre mesafede tüm PKK kamplarını vuracak. Adres bulan toplarla atılan mermiler, kara harekâtı öncesi araziyi temizleyecek..
Kuzey Irak sınırına kaydırılan yüzlerce top ve çok namlulu roket bataryası ile neredeyse tüm PKK kampları menzile alındı. İstihbarat birimleri ve ileri gözetleyiciler ile uçakların yaptığı keşiflerle PKK kamplarının koordinatları belirlendi. Operasyon emrinin verilmesiyle birlikte bilgisayar destekli adres bulan top ve roket mermileri PKK kamplarına yağacak. Yerli üretim 52 milimetrelik Panter adlı 40 kilometere menzilli nokta atışı yapabilen obüsler kullanılacak. Dağlık bölgelere 'aşırtma' atış yapabilmek için de bilgisayar destekli obüslerden yararlanılacak. Irak sınırı boyunca ana kamplarını terk eden PKK'lılar Haftanin, Sinaht bölgesinde sınıra 1 ile 5 kilometre arası mesafede seyyar kamplar oluştururken, Zap, Hakurk, Hinerenk ve Avaşin bölgesinde ise kamplarını sınıra 10 kilometre mesafe içerisinde kurdu. Saatte 120 mermi atma kapasitesine sahip toplarla dövülecek PKK kamplarına kara birliklerinin girmesinin önü açılacak. 203 milimetrelik obüslerle 90 kilogramlık mermi 17 kilometreye, 155 milimetrelik obüslerle 45 kilogramlık mermi 15 kilometreye, çok namlulu NRA roket atarlarla da 35 kilometreye aynı anda 40 mermi yollanabilecek.

"PARS" VE "ATMACA"LAR
Düşmeye 20 metre kala havada patlayan top mermileri ile 500 metrekarelik alandaki bütün canlı hedefler vurulabilecek. Türk ordusunda halen 60 milimetrelik, 81 milimetrelik, 106 milimetrelik ve 120 milimetrelik değişik çaplarda havan topları bulunuyor. Sınıra uzak ve hedef menzili dışındaki kampları ise F-16 savaş uçakları vuracak. Sınır ötesi operasyonlarda başarıyla görev alan F-16'lardan kurulu "Atmaca" ve "Pars" filoları da aktif görev alacak. Uçaklar, gece her türlü koşulda 30 metreye kadar alçalıp hedefi vurabiliyorlar.
Haberin fotoğrafları