kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

100 bin kişi 'yaşanılır bir kent' için koşacak

Ercan SARIKAYA SABAH
29. Kıtalararası Avrasya Maratonu, yarın "Sağlıklı Çevre, Sağlıklı Nesiller ve Yaşanılır Bir Kent İçin" sloganıyla koşulacak. Organizasyona 100 bin kişinin katılması bekleniyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
100 bin kişi 'yaşanılır bir kent' için koşacak
Geleneksel Kıtalararası Avrasya Maratonu yarın 29. kez gerçekleştirilecek. "Sağlıklı Çevre, Sağlıklı Nesiller ve Yaşanılır Bir Kent İçin" sloganıyla yapılacak olan maratonda binlerce İstanbullu Asya'dan Avrupa'ya koşacak. Dünyanın sayılı organizasyonlarından biri olan Kıtalararası Avrasya Maratonu'nun startı saat 09.00'da verilecek.

ÖDÜL 1 MİLYON DOLAR
Organizazyon, 15 kilometrelik Balkan Kupası Koşusu ve halk koşusu ile tamamlanacak. Geçmiş maratonlara göre bu seneki yarışmada verilecek ödül en yüksek noktaya ulaştı ve toplam ödül 1 milyon dolar olarak belirlendi. Şampiyon olan atletlere verilecek ödül 35 bin dolardan 60 bin dolara yükseltildi. Şampiyonluğa bir Türk atletin ulaşması halinde bu miktar 120 bin dolar olarak belirlendi. Dünya ve parkur rekorunu kıracak atlete ise 170 bin dolar verilecek. Daha önce İnönü Stadı içerisinde tamamlanan maraton koşusu, bu yıl yeni tarihi dokusuyla yabancıların ilgi odağı olan Dolmabahçe Sarayı önünde bitirilecek. Avrasya Maratonu kapsamında düzenlenen halk koşusuna da 100 bin vatandaşın katılması bekleniyor. Geçen yıl sigarasız bir dünya için koşulan maraton, bu yıl "Sağlıklı Çevre, Sağlıklı Nesiller, Yaşanabilir Bir Kent" sloganıyla koşulacak.

YİNE ÇİPLİ SİSTEM
Maratona katılacak atletlerin belirli mesafeleri hangi zamanda geçtiğini elektronik ortamda tespit etmek için bu yıl ikinci kez çip sistemi uygulanacak. Kayışdağı Darülaceze'de yaşamını sürdürenlerden 25'i de maratona katılacak. Darülacezeli yaşlılara Gençlik Rehabilitasyon ve Meslek Edindirme Merkezi'nde (İSMEM) kalan gençler ve Çocuk Evi sakinlerinin de eşlik edeceği vurgulandı.