kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kitaplı günler başlıyor

Her yıl binlerce kitapseveri buluşturan Kitap Fuarı'nın 26'ncısı bugün açılıyor. Fuarın bu yılki teması "Akdeniz'de edebiyat, edebiyatta Akdeniz"..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kitaplı günler başlıyor
İstanbul Kitap Fuarı'nın 26'ıncısı Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bugün başlıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılışı gerçekleştirilecek fuar 9 gün sürecek. TÜYAP ve Yayıncılar Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen fura bu yıl 34 ülkeden 500'ün üzerinde yayın evi ve yayıncılar birliği temsilcisi katılıyor. Her yıl ayrı bir tema çerçevesinde düzenlenen fuarın bu yılki teması "Akdeniz'de edebiyat, edebiyatta Akdeniz" olarak belirlendi. Kültür ve edebiyat etkinliklerini bir arada barındıran fuarın bu yılki onur yazarı ise Metin And. Belirlenen Akdeniz teması çerçevesinde Akdeniz Şiirleri Dinletileri, Akdeniz Edebiyatı, Akdeniz'de Modernite, Akdeniz Kültüründe Kadın Olmak, Akdeniz Mutfağı üzerine söyleşi, panel, dinleti ve dia gösterileri de bu yılki fuarda yer alacak.

DENKTAŞ İLE SÖYLEŞİ
Fuarın ilk gününde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Nur Batur ile bir söyleşi gerçekleştirecek. İlk günün diğer konukları arasında yer alan Hikmet Altınkaynak ise yeni kitabı "Türk Edebiyatında Yazarlar ve Şairler Sözlüğü" nü imzalayacak.
Haberin fotoğrafları