kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

THY Çin'e haftada 21 sefer yapmayı planlıyor

Yeni Haber
Türk Hava Yollarının (THY), Çin'e haftada 14 yolcu ve 7 kargo seferi yapmayı planladığı bildirildi.

THY Amerika ve Uzak Doğu Bölge Müdürü Semra Erener Özalçın, bu konuda Çin Sivil Havacılık yönetimiyle görüşmelerin sürdüğünü ve 2008 yılında görüşmelerden sonuç almayı beklediklerini kaydetti.

İstanbul'dan her gün Pekin ve Şanghay'a bağlantılı sefer yapıldığını hatırlatan Özalçın, bu seferlerin performansından çok memnun olduklarını ifade etti.

Çin'in yolcu ve kargo potansiyelinin yüksek olduğunu söyleyen Özalçın, Çin'den sadece Türkiye'ye değil, Avrupa ülkeleri, Tel Aviv, Cezayir ve Odesa'ya da yolcu taşıdıklarını kaydetti.

Özalçın, bazı hava yolu şirketleri tarafından riskli görülmesine rağmen, Çin'deki potansiyeli gördüklerini ve bir buçuk yıl önce buraya yapılan seferleri günlük hale getirdiklerini belirtti.

THY filosuna geçen yıl 5 Airbus 330 uçağının katıldığını kaydeden Özalçın, uzun hatlarda kullanılan Airbus 340 uçaklarının yenilendiğini ve özellikle business bölümlerinin konforlu hale getirildiğini söyledi.Özalçın, Pekin'de THY Çin Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 200'den fazla Çinli seyahat şirketi temsilcisinin katıldığı toplantıda, THY'nin stratejisi hakkında bilgi vererek, Çin'den Türkiye'ye daha fazla turist gelmesi yönündeki beklentiyi dile getirdi.

AA