kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

IMF: Faizleri temkinli indirin!

IMF, hızlı büyüme ve düşen enflasyon ortamında Türkiye ekonimisinin iyi yolda olduğunu belirtti. Merkez Bankası'nın son faiz indirimine destek veren IMF, "Artık daha temkinli ve ölçülü olun" dedi..
Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Türk ekonomisini masaya yatırdı. IMF, hızlanan büyüme ve düşen enflasyonla Türkiye'nin yakın geçmişte başarılı ekonomik gelişmelere imza attığını ve ekonomik görünümünün parlak olduğunu söyledi. Ancak yine de 2007 yılındaki mali performansı eleştirdi. IMF'nin önceki gün Washington'dan yaptığı yazılı açıklamada," Önümüzdeki yıl ekonomik faaliyetin ılımlı bir hızla yüzde 5.5 seviyesine yükselmesi, enflasyonun da tedricen düşmeye devam etmesi bekleniyor, cari açık ise yüksek petrol fiyatları ve değerli YTL'ye rağmen gayri safi milli hasılanın (GSMH) yüzde 8'inin altında istikrar kazanıyor gibi görünüyor" denildi.

% 5.5 FDF HEDEFİ UYGUN
Sıkı mali politikanın, para politikasında daha gevşek bir ortama, dolayısıyla faiz indirimlerine olanak sağlayacağını vurgulayan IMF, Türkiye'nin 2008 yılı faiz dışı fazlasının (FDF) GSMH'ya oranının yüzde 5.5 olması hedefini desteklediğini belirtti. IMF, Merkez Bankası'nın yakın zamanda aldığı faiz indirim kararlarını olumlu karşıladığını kaydederek, "Önümüzdeki dönem de istenilen durum, devam eden yukarı yönlü enflasyon riskleri ışığında, faiz kararları hakkında temkinli ve ölçülü bir yaklaşım sağlanmasıdır" dedi. IMF açıklamasının sonunda programın yedinci gözden geçirme döneminin sona erdirilmesine yönelik çalışmaların bitmediğine dikkat çekildi.