kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
GÜÇLER BİRLEŞECEK... Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun şirketi Vestel, bu ortaklıkla dünyanın 170 ülkesinde faaliyet gösteren elektronik devi ile güçlerini birleştirmiş olacak.

Vestel, Whirlpool'u beyaz eşyaya ortak edecek

ABD'li Whirlpool ile yüzde 50-50 ortak şirket kuruluşu için niyet mektubu imzalayan Vestel Elektronik, beyaz eşya hisselerini bu şirkete devredecek. Ortaklık böyle kurulacak..
Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Whirlpool Europe SRL ile yüzde 50-50 ortak şirket kuruluşu için niyet mektubu imzaladı. Vestel elektronik, Whirlpool ile kurulacak olası ortak şirkete Vestel Beyaz Eşya hisselerini devredecek. Vestel Elektronik'ten İMKB'ye yapılan açıklamada, şirketle Whirlpool Europe arasında yerli ve yabancı beyaz eşya pazarlarındaki ticari faaliyetlerin daha da güçlendirilmesi ve bu konudaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla eşit hissedarlık esası ile (yüzde 50-50) bir şirket kurulması ve Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de sahip olduğu hisselerin tamamının kurulacak şirkete devredilmesi konusunda münhasır görüşmelere başlamak üzere dün bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu (letter of intend) imzalandığı duyuruldu. Açıklamada, yapılacak müzakereler neticesinde söz konusu işbirliğine dair mutabakat sağlanması halinde, taraflarca gelişmeler hakkında yürürlükteki mevzuat uyarınca kamuya bildirimde bulunulacağı kaydedildi. Aynı konuda Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den de İMKB'ye bir açıklama yapıldı.

170 ÜLKEDE FAALİYETİ VAR
Dünyanın 170 ülkesinde, 12 marka ile faaliyet gösteren ve ev ürünleri konusunda 90 yıllık uzmanlığa sahip olan Whirlpool, dünyanın en büyük beyaz eşya üreticisi. Şirketin cirosu temmuz ayında Amerika'da faaliyet gösteren Maytag Corp'un alımıyla birlikte yıllık 12 milyar USD ciroya ulaştı. 4 farklı kıtada toplam 13 farklı ülkede üretim yapan, 50 üretim ve teknolojik araştırma merkezine sahip olan Whirlpool, 68 bin kişiye istihdam sağlıyor ve Avrupa'da da en çok satılan marka olma özellieğini taşıyor.
Haberin fotoğrafları