kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Her gün sevişiyorum yine de doymuyorum

DR. CEM KEÇE
Cinsel ilişki ve arzu sıklığı, kişilerin sağlık ve isteğine göre farklılık gösterir. Seksten çok hoşlanmak ya da sık sık mastürbasyon yapmak, ne sapıklık ne de 'azgın teke'lik diye tanımlanır..
22 yaşında bir erkeğim. Sevgilimle her gün bir kere cinsel ilişkiye giriyorum. En az 3-4 defa boşalıyorum. Sevgilimi tatmin ediyorum ama ben de zevk aldığım halde bir süre sonra birkaç kez mastürbasyon yapıyorum. Ben 'azgın teke' miyim, yoksa sapık mıyım? İ.H./Ankara

Sık rastlanan hatalı inanışlardan biri de cinsel ilişkinin ve cinsel arzunun sıklığı üzerinedir. Herkesin sağlık durumu, cinselliğe ilgisi ve cinsel isteği çok farklı olabileceği için ideal bir ilişki sıklığından söz etmek mümkün değildir. Cinsellik konusundaki bilgisizlik ve yanlış inanışların sonucunda; insanların standart veya normal cinsel ilişki sayısı gibi şeylerin varlığına inanma eğilimi ülkemizde oldukça yaygındır.

Bu fıkrayı okuyun, rahatlayın!
Sizin durumunuz ise; cinsel yaşamı normalden saptıran bir durum değildir. Sapıklık ve 'azgın teke'lik hiç değildir. İleride sağlık problemlerine yol açmaz, rahat olun. Zamanla sorununuz düzelme sürecine girmezse, bir cinsel terapiste başvurmaktan çekinmeyin ve aşağıdaki fıkrayı okuyarak rahatlayın: "Adamın biri cinsel ilişki kurma sıklığı üzerine bir cinsel terapiste gitmiş. 'Arkadaşlarım her gün anlatıyorlar, her akşam kimi 4 defa kimi ise 5 defa ilişki kuruyor, bense hiç bu kadar çok yapamıyorum. Acaba bende önemli bir güçsüzlük mü var?' diye dert yanmış ve yardım istemiş. Cinsel terapistte de gayet rahat bir şekilde 'Kolay, hiç endişe etme, sen de onlar gibi yap. Yani biraz abart' demiş!"