kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Türkiye’ye yatırımlarını artıran Rus Alfa Grubu’nun patronu Mikhail Fridman.

Migros'un peşindeki Alfa AFM ve Balnak'a geldi

Türkiye pazarına Turkcell'in yüzde 13'ünü alarak giren Rus Alfa, perakende ve eğlence sektöründen sonra şimdi de Türkiye'de lojistik yatırımına girme kararı aldı..
Turkcell'in ortağı Rus bankacılık ve telekominikasyon devi Alfa, Türkiye'deki yatırımlarına hız verdi. Daha önce Migros'u satın almak ve Türkiye'de konut projesi yapmak için harekete geçtiklerini açıklayan grup, Türkiye'nin önde gelen sinema salonu işletmecilerinden AFM Uluslararası Film Prodüksiyon'un yüzde 51.9'luk hissesini 28.55 milyon dolara satın alma konusunda dün imzayı atarken, son olarak Türkiye'de lojistik şirketine girme kararı aldı. Rus medyasına yansıyan haberlere göre gruba bağlı, Alfa Capital Partners, ABD'li ve Belçikalı ortaklarıyla birlikte oluşturduğu The Great Circle Fund yatırım fonu ile Balnak lojistik şirketine 180 milyon dolarlık yatırım yapmaya karar verdi.

SİNEMADA İMZA TAMAM
AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Ticaret Sanayi AŞ, yüzde 51,9 hissesinin A1 Group'a bağlı Velios Ltd.'e satışı için imzaların tamamlandığını bildirdi. AFM Uluslararası Film'den İMKB'ye yapılan açıklamada, 22 Ekim 2007 tarihinde karara bağlanan hisse alım anlaşmasının dün tamamlanarak imzalandığı duyuruldu. Açıklamada, opsiyon sözleşmesi uyarınca, aynı sözleşmede düzenlenen diğer bazı hak ve yükümlülüklere ilaveten, belirli şart ve hükümlere bağlı olarak, kapanış tarihinin birinci yıldönümünden itibaren, alıcının opsiyonlu hisseleri alım hakkı ve Ahmet Adnan Akdemir'in de opsiyonlu hisseleri satma hakkı bulunacağı hatırlatıldı.