kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gaziantep'te Hollywood tarzı Türk aksiyon filmi

Yeni Haber
Türk-Amerikan ortak yapımı olan 6 milyon dolar bütçeli ''Triade-Büyük Şeytan Üçgeni'' filminin çekimlerine, Gaziantep'te başlanıyor.

Filmin yapımcı şirketi Çetin Yapım'dan Metin Polat yaptığı açıklamada, filmin uluslararası nitelikte olduğunu, özellikle aksiyon sahneleriyle büyük ses getireceğine inandığını belirtti.

Polat, 6 milyon dolara mal olmasını bekledikleri filmin çekimlerinin büyük bölümünün Gaziantep ve çevresinde gerçekleştirileceğini ifade ederek, ''Türk aksiyon filmimiz, Büyük Orta Doğu Projesini ve Türkiye'nin etrafında dönen oyunları ele alıyor. Filmin senaryosu gerçeklerden esinlenerek kurgulandı'' dedi.

Polat, filmde Hollywood starlarından olan aksiyon filmleriyle tanınan Marc Dacascos, Don Dragon Wilson, Emanuel Bettencourt, Eric Roberts, Bolo Yeung ile Türk sanatçıları Bulut Aras, Sema Öztürk ve Kazak uyruklu oyuncu Alla Kuvatova'nın rol aldığını belirterek, ''Özellikle aksiyon sahneleri ile çok iddialıyız'' diye konuştu.

Filmin galasının Gaziantep'te gerçekleştirileceğini bildiren Polat, şunları söyledi:

''Triade-Büyük Şeytan Üçgeni adlı filmimizin çekimlerine, kasım ayının ilk haftasında Gaziantep'te başlıyoruz. Şu anda sahnelerin çekileceği alanlar belirleniyor. Filmde Gaziantep ve yöresinin kültür ve tarihi dokusunu da ön plana çıkartacağız. Gaziantep'te 1,5-2 ay içinde sahnelerin çekimini tamamlayacağız.

Filmin süresi 98-100 dakika olacak. Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu, Orta Asya ve Avrupa'da da film gösterime sunulacak. 200 kopya Türkiye, 250 kopya da yurt dışı için yapılacak. 72 bin gösteri yapılacak. Filmin yüzde 80'lik bölümü, bu bölgede çekilecek. Görüntü yönetmeni ABD'li ünlü usta Rudi Harbon. Çok ciddi bir bütçe ile filmin çekimlerini gerçekleştiriyoruz.''

Hollywood kalitesinde bir film yapacaklarına inandıklarını ifade eden Polat, ''yeni dünya düzeni'', ''küresel sermaye'' ve ''uluslararası terörizm'' konularını beyaz perdeye taşıyacaklarını bildirdi.

Polat, 'Triade-Büyük Şeytan Üçgeni' filminde rol olacağı açıklanan ve Rulet Operasyonu'nda tutuklanan manken Tuğba Özay'ın yerine, Kazakistan uyruklu ünlü Alla Kuvatova ile çalışacaklarını belirtti.

AA