kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fatih Akın ödül aldığını Antalya'daki galada öğrendi. Galaya, Tuncay Kurtiz, Fatih Akın ve Nurgül Yeşilçay da katıldı (soldan sağa). Fotoğraf: AA

AP'nin yılın filmi ödülü Fatih Akın'ın

Fikret AYDEMİR/STRASBURG
Avrupa Parlamentosu yılın sinema ödülüne, "Yaşamın Kıyısında" ile Almanya'da yaşayan Türk yönetmen Fatih Akın'ı layık gördü..
Avrupa Parlamentosu'nun (AP) her yıl geleneksel olarak vermeyi hedeflediği yılın sinema ödülünün ilkine, Türk yönetmen Fatih Akın layık görüldü. "AP'nin Oscar'ı" da denilen "LuxPrize," Akın'ın "Yaşamın Kıyısında" filmine verildi. Sonuç, Strasburg'daki AP Genel Kurulu'nda düzenlenen törende, AP Başkanı Hans-Gert Pottering, tarafından açıklandı. Bu yıl ilki verilen AP Oscar'ı "LuxPrize"ı kazanan filme para ödülü verilmezken, Avrupa genelinde dağıtımı ve gösterimine yardımcı olmak açısından 23 Avrupa diline tercümesi (altyazı) yapılacağı belirtildi Öte yandan Fatih Akın'ın 60'ıncı Cannes Film Festivali'nde en iyi senaryo ödülü alan ve Almanya adına Oscar'a aday gösterilen filmi "Yaşamın Kıyısında," Türkiye'de ilk kez 44'üncü Altın Portakal Film Festivali'nde seyirciyle buluştu. Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen gala gösterimine Fatih Akın, "Bu film bir Türk filmidir. Filmin Türkiye'deki ilk gösterimi Antalya'da yapılıyor. Benim için önemli bir gün" dedi.