kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Unutulmaz 'Baba' filmlerinin yönetmeni Coppola, Balçiçek Pamir'in sorularını yanıtladı.

'Asla mafya filmi yapmayacağım'

Balçiçek PAMİR SABAH
'Baba' filmlerinin ünlü yönetmeni Coppola, son çektiği "Youth Without Youth"un Türkiye galasında "Artık mafya ile işim olmaz!" dedi..
44. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin "Onur Ödülü"nü alan dünyaca ünlü yönetmen Francis Ford Coppola, son filmi "Youth Without Youth" un Türkiye galasında SABAH'a konuştu.
- Basın toplantısında 'Baba' filmi hakkında "Artık gangsterlerle işim olmaz, o tür filmlerle ilgilenmiyorum" dediniz. O filmleri yaptığınız için pişman mısınız?
- Pişmanlık diyemem ama, Apocalypse savaşı yüceltiyordu, Godfather gangsterlerin hayatını imrenilecekmiş gibi gösteriyordu. Bunun için biraz da ben suçluyum herhalde. Asla mafya filmi yapmam. Eğer mutlaka savaş filmi yapacaksam, Iraklı bir ailenin hayatını anlatmayı isterdim. Ama o ailede hiç kimse incinmeyecek, ölmeyecek. Sevginin filmini yapmak isterdim.
- Bahsettiğiniz iki filmde de başka türlü sevgiler var aslında.
- Var ama artık onlar benim sevdiğim şeyler değil. Elia Kazan tarzı filmler yapmak isterdim. Şarap işinden çok para kazanmaya başladım. Umarım daha çok kazanıp daha bağımsız filmler yaparım.
- Filmde genç bir yönetmen gibi davrandım dediniz. Zaten herkes genç olmanın gizeminin peşinde değil mi?
-
Genç olmak önemli. Gençseniz, neyi yapamayacağınızı bilmiyorsunuz, o yüzden daha cesur ve daha farklı olabiliyorsunuz. Bilmemenin büyüsü müthiştir, ben de bunu gerçekleştirdim. Benim için genç olmak kolay.
- Yaşlı olmayı seçiyor muyuz yoksa yaşlanıyor muyuz?
- İçimde bir yerlerde 5 yaşında bir çocuk var. Ama 68 yaşımdayım. Bazen 80 de hissedebilirim. Ne olmak istiyorsan, o aslında.
- Genç sevgili gençleştirir mi?
- "Seni seven kadın kadar yaşlısın." Bu cümleye bayılıyorum. Sen kaç yaşındasın?
- 34 yaşımdayım.
- Beni seviyorsan, bana aşıksan eğer, ben de 34 yaşımdayım. Bundan daha güzel bir gençlik var mı? Genç sevgili güzeldir, tabiiki gençleştirir.