kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yeni sisteme uygun olarak yapılacak Seviye Belirleme Sınavı 2008’de uygulanmaya başlanacak.

Seviye sınavında kilit yabancı dil

HABER MERKEZİ YAŞAR ÖZAY
Bu eğitim yılı sonundan itibaren OKS yerine geçecek Seviye Belirleme Sınavı'nda, öğrencilere 7 katsayı ağırlıklı yabancı dil sorusu sorulacak..
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı (OKS) yerine uygulamaya koyduğu yeni sistemde kilit yabancı dil oldu. Bu yıl ilköğretimin 6 ve 7'nci sınıflarında uygulanacak olan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Türkçe, matematik, fen, sosyal bilimler ile birlikte yabancı dil sorusu sorulacak. Bakanlık yetkilileri yabancı dil sorularının 6'ncı sınıfta 15, 7'nci sınıfta 16 ve 8'inci sınıfta 17 katsayı ağırlıklı olacağını söyledi. Uzmanlar bu durumda yabancı dil eğitimi iyi olmayan öğrencilerin SBS'de başarılı olmasının mümkün olmadığını belirterek "Kolejde okuyan çocuklar sınava bir adım önde girecek" dedi Yabancı dil öğretmenleri ise yeni uygulamada öğrencilerin yabancı dil dersine daha fazla önem vereceklerini ve yabancı dili öğreneceklerini ileri sürdüler. Milli Eğitim ilköğretim 4'üncü sınıftan itibaren öğrencilere haftada 3 saat yabancı dil dersi veriyor. Kolejlerde ise haftada 10 saati buluyor.

YÜZDE 70'İ SINAV
Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan SBS'de değerlendirmenin yüzde 70 sınav, yüzde 25 yıl sonu başarı puanı ve yüzde 5 davranış puanı dikkate alınarak yapılacağını söyledi.