kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rice, İsrail Lübnan'ı vurduğunda ne demişti?

'12 TEMMUZ 2006
Hizbullah terör örgütünün İsrail askerlerini kaçırmasını kınıyorum. Askerlerin kurtarılması için birlik içersindeyiz. Olayın tarafları, itidal içerisinde hareket ederek sivillerin yaşamını koruyan barışçıl bir yolla sorunu helletmelidir.(ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İsrail'in saldırılarıyla ilgili sorulara Fransa ziyareti sırasında böyle yanıt vermişti.)

13 TEMMUZ 2006
İsrail kendini korumaya çalışıyor. Şiddetin bitmesini istiyoruz. Ancak eğer şiddet Hizbullah'ın her an İsrail'e saldırabilecek gücünü koruduğu haliyle bitirilirse, çok az şeyi başarmış sayılırız. İsrail'in operasyonda attığı her adımı değerlendirmek durumunda değilim. İsrail kendini savunduğu sürece buna sonuna kadar saygı duyarız. Biz sivil ölümlerinin minimize edilmesi üzerinde duruyoruz. (Rusya ziyaretindeki konuşması)

16 TEMMUZ 2006
İsrail kendini savunma hakkına sahip. Biz hiçbir ülkeden, İsrail'e yapılan saldırılar gibi bir durumda adım atılmamasını isteyemeyiz. İsrail'le atılacak adımın nasıl olacağını konuşmayız. Çünkü bu, bağımsız devletler arasındaki diyaloğa yakışmaz. İsrail'in attığı adımları yargılamayacağım. Çünkü bize buna nelerin neden olduğu, hedeflerin bilgisi verildi. Sivil kayıplar konusundaki hassasiyetmizi sürdürürüz. (Almanya'daki konuşması)