kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
1 KİŞİ ÖLDÜ 4’Ü AĞIR 30 YARALI

Film değil! Hollywood cayır cayır yanıyor...

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 11 ayrı yerde orman yangını çıktı. San Diego ve Los Angeles'ta 12 bin hektar kül oldu, Romana'daki 36 bin kişi için tahliye emri verildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Film değil! Hollywood cayır cayır yanıyor...
ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki San Diego ve Los Angeles kentlerinde yaklaşık 12 bin hektar alanı küle çeviren alevler, Simi Valley'in kuzeyinden Thousand Oaks bölgesinin batısına uzanan araziyi de etkisine aldı. Bölge boşaltılıyor. Yangınlarda 1 kişinin öldüğü, 4'ü ağır 30 kişinin yaralandığı, ölü ve yaralı sayısının artabileceği kaydediliyor.

OLAĞANÜSTÜ HAL
Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger, elektrik kablolarından çıktığı belirtilen yangın nedeniyle eyalette olağanüstü hal ilan ederken binlerce kişi güvenli yerlere tahliye ediliyor. Romana kentindeki 36 bin kişi için tahliye emri verildi. Polisten yapılan açıklamada, memurların, olağanüstü hal durumunda kullanılan otomatik uyarı sistemiyle kentteki 10 bin kadar eve ulaşmaya çalıştığı belirtildi.

BİN 400 İTFAİYECİ
Saatte 110 kilometre hızla esen sert rüzgârlar yüzünden çabuk yayılan yangınların, tam olarak kontrol altına alınamadığı bildirildi. Havanın nemsiz olması nedeniyle bin 400 itfaiyeci yangını kontrol altına alınmada güçlük çekiyor. Yangında, 17 bina ve 1 konut yanarken, alevlerin sardığı bir çiftlikte de yaklaşık 90 bin tavuk telef oldu. Başta atlar olmak üzere birçok hayvan da koruma altına alındı. Şu ana kadar yüzde 5'lik kısmı kontrol altına alınan yangını söndürebilmek için 3 binden fazla itfaiyeci helikopterlerle gün boyunca okyanustan su taşıyor. İtfaiyeciler 2 binden fazla binayı alevlerden kurtarmayı başardı.
Haberin fotoğrafları