kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kız öğrenciler asker olmak için dilekçe verdi!

Yeni Haber
Bursa'nın İnegöl ilçesinde Kız Teknik, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri askerlik şubesine giderek, silah altına alınmak için dilekçe verdi...
Kız Teknik, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi'nin 750 öğrencisi adına 50 kişilik öğrenci grubu, Okul Müdürü İsmet Temizkan ve Müdür Başyardımcısı Salim Çıtır'ın nezaretinde asker olmak için dilekçe verdi. 750 öğrenciye ait dilekçeleri İnegöl Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Mehmet Terzi'ye veren Okul Meclisi Başkanı Selma Gök, "Kırdıkları her bir dala inat, döktükleri her bir damla yaşa inat, her şehidin al kanına inat yılmadık, yıkılmadık, çığ olduk, dünden daha güçlü ayaktayız." dedi.

Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk önce şehit analarına başsağlığı diliyoruz. Askerlerimizi vuranların elleri kırılsın diyoruz. Mehmetçiklerimiz görevlerini yerine getirdiler ve hepsi her insanın gidemeyeceği yere sorgusuz sualsiz ulaştı. Ağabeylerimizin haberlerini izlemek yerine, artık onlarla beraber milletin sırtındaki bu yükü tutup atacağız. Hem öyle uzaklara atacağız ki, yaşadıkları toprakların kıymetini bilmeyenler, bir daha bu toprakları sadece hayallerinde canlandıracaklar. Biz şehit bacısı değil, şehit olmak istiyoruz."

Konuşmanın ardından kız öğrenciler hep birlikte asker selamı vererek, okullarına döndü.