kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Barzani: Kendimizi savunuruz

Yeni Haber
Irak'ın kuzeyindeki Kürt yönetiminin Başkanı Mesut Barzani, Türk ordusunun Irak'ın kuzeyine düzenleyeceği olası saldırıda Kürtlerin "kendi topraklarını savunacağını" söyledi.

Irak'ın Kürt asıllı Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile bir araya gelen Barzani, "PKK ve Türkiye'nin savaşına karışmayacağız; ancak eğer Kürdistan hedef alınırsa, o zaman biz de halkımızı koruruz." dedi.

ABDULLAH: PETROL BORU HATTINA SALDIRILIRSA KARŞILIK VERİRİZ

Kuzey Irak'taki Kürt Yönetimi Sözcüsü Cemal Abdullah, PKK'nın, "Kürdistan Bölgesi topraklarından geçen petrol boru hatlarına saldırması durumunda buna karşılık vereceklerini" söyledi. Abdullah, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin PKK'nın Irak'ı terketmesi gerektiği açıklamasına destek verdiğini" de vurguladı

Cemal Abdullah, Sava Radyosu'na yaptığı açıklamada PKK'nın petrol boru hatlarına saldırı düzenleme tehdidi ile ilgili olarak "Petrol boru hatlarına düzenlenecek saldırıların terör saldırısı olarak kabul edileceğini" belirtti.

"Biz petrol boru hatlarını koruyacağız. Ve saldırı düzenleyenlere karşı duracağız" diyen Kürt Yönetiminin, Irak Dışişleri bakanı Hoşyar Zebari'nin PKK'nın Irak'ı terketmesi gerektiği ile ilgili açıklamasına destek verdiğini" vurguladı.

"KARIŞIK DURUMDAN ÇIKILMASI İÇİN BAZI TARAFLAR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE"

Peyamner Haber Ajansına göre, Cemal Abdullah, "Kürdistan Bölgesini korumanın PKK'yi koruma anlamına gelmediğini" belirterek "Durumun normalleşmesi ve içinde bulunulan karışık durumdan çıkılması için bazı tarafların çalışma içinde olduklarını" da ifade etti. Ancak Abdullah, çalışmaları yürüten tarafların isimlerini vermedi.

PKK liderlerinden Murat Karayılan, "Türk ordusunun kendilerine saldırması durumunda petrol boru hatlarına saldıracaklarını" söylemişti.

(AA)