kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ueli Maurer

2 kritik seçim: Sağın biri gidiyor biri geliyor

Polonya ve İsviçre bugün sandık başına gidiyor. Avrupa basını iki seçimi de soluğunu tutarak izliyor. Polonya'da favori liberaller. İsviçre'de ise Halk Partisi, yabancıları kovma vaadinde bulunuyor..
'KARA KOYUN' SLOGANI KIZDIRDI
Dört federal devletten oluşan İsviçre'de iki gün sürecek seçim maratonu başladı. 7.5 milyonluk ülkede halk dün federal meclisler için oy kullandı. Bugün ise başkent Bern'deki ulusal parlamento için sandık başına gidiyor. Seçimlerin favorisi ise aşırı sağcı İsviçre'nin Halk Partisi (SVP). Parti, seçim kampanyasında "kara koyun olarak resmedilen yabancıların beyaz koyunlar tarafından tekmelenerek dışarı atıldığı" afişler kullandı. Parti lideri Ueli Maurer'in bu söylemleri, BM ve Brüksel'de endişe ile izleniyor. Aşırı sağcı SVP'yi Sosyal Demokrat Parti (SP) izliyor.

İKİZLERİN İKTİDARINI MUHALEFET SALLIYOR
2004'te Avrupa Birliği üyesi olan 38 milyonluk Polonya, ikinci kez sandık başına gidiyor. Anketler, ana muhalefet partisi Yurttaşlar Platformu'nu favori gösteriyor. Parti lideri Donald Tusk'ın seçimleri kazanması, iktidardaki ikiz kardeşler Devlet Başkanı Lech ve Başbakan Jaroslaw Kaczynski'nin iktidarını sarsacak. AB çevrelerinin reformlara ve euroya geçişe ayak direyen milliyetçi Başbakan Kaczynski'nin gidişine sevineceği yorumları yapılıyor. Ancak uzmanlar Başbakan'ın ekonomik ilerleme sayesinde sürpriz yapabileceği kanısında. Liberal Tusk mali reformları destekliyor.
Haberin fotoğrafları