kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
JÜRİYİ 7 AYRI ÜLKEDEN 7 İSİM OLUŞTURDU... Törende, 7 farklı ülkelerden gelen jüri üyeleri (soldan) Qin Hailu, Shohreh Aghdashloo, Andrei Sigle, John Landis, Jafar Panahi ve Lale Mansur, izleyiciyle tanıştı.

Sansürlü filme jest

Hande ŞARMAN Veysi SAĞLAM
3'üncü Avrasya Film Festivali, Antalya'da dün Ang Lee'nin Amerika'da sansüre uğrayan 'Dikkat, Şehvet' filmiyle başladı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sansürlü filme jest
44. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen 3. Avrasya Film Festivali, dün akşam Aspendos Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı. Oyuncu Fadik Sevin Atasoy'un sunumunu yaptığı gece, özel bir dans gösterisiyle başladı. Müziğini Tuluğ Tırpan'ın yaptığı, neyzen Burcu Sönmez'in eşlik ettiği, "Bendeki Sen" temalı gösteride dansçı Ziya Azazi görsel bir şenliğe imza attı. Festivalin açılış filmi ise Tayvan asıllı yönetmen Ang Lee'nin "Lust, Caution" (Dikkat, Şehvet) adlı filmi oldu.

ALTIN ASLAN ÖDÜLLÜ
Doğu sinemasının önemli ismi, Oscar ödüllü yönetmen Ang Lee'nin 2007 tarihli son filmi, II. Dünya Savaşı sırasında Japon işgali altındaki Çin'in Japon güdümlü hükümetinin istihbarat şefi Bay Yee'ye suikast düzenlemeyi planlayan bir grup öğrencinin etrafında gelişiyor. 64'üncü Venedik Film Festivali'nde en iyi film dalında Altın Aslan ödülünü alan film, Amerika'da sansüre uğramıştı. Törenin sunucu Atasoy'un jüriyi sahneye davet edip her birine soru sorması dikkatleri çekti. Açılışta konuşan Jüri Başkanı Jafar Panahi ise "Jüri üyelerinin hepsi farklı ülkelerden. Hepsinin farklı tatları var. Filmlerin en güzellerini seçmeye çalışacağız" dedi. Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması adayı filmlerin gösterimi ne de dün başlandı. 12 filmden Aydın Sayman'ın yönettiği "Janjan'', dün seyirciyle buluştu. 3. Avrasya Film Festivali'nde seçilecek "En İyi Film" 75.000, "En İyi Yönetmen" i ise 25.000 Amerikan doları ile ödüllendirecek. Film Eleştirmenlerinden oluşan jürinin değerlendireceği 15.000 dolarlık 'Eleştirmenlerin Ödülü' ise, kazanan filmin yapımcısına verilecek.
Haberin fotoğrafları