kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gardırop, eş, dost vesaire detoksu

TÜLİN KERMEN
Detoks nedir? Sizi rahatsız eden, aşağı çeken, hatta hasta eden, dolayısıyla mutsuz eden şeylerden arınmaktır. Şimdi detoksun tam zamanı ama detoks her anlamda olmalı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Gardırop, eş, dost vesaire detoksu
GİYİM- Gardırop detoksu yapmadıysanız şimdi tam sırası. Giymediklerinizi ayırın, satın, verin ki; dolapta fazlalık yapmasın. Diğer kıyafetlerinizin önünü de kapamasın. 6 ay giymediklerinizi ayırın, 1 sene giymediklerinizin ise gözünün yaşına bakmadan atın! EV- Evinizde süs püs diye duran ama artık suratına bile bakmadığınız her şeyden kurtulun! Elden geçmemiş köşe bucak çekmece bırakmayın!
ADRESLER- İyi bir detoks için adres defterinizi arındırın! İhtiyacınız olmayan telefonlar gereksiz yer kaplayıp, dikkat dağıtır işte bu yüzden, üstünü çizmenizde fayda var.
DOST- Arkadaşlarınızın, arada sırada aramasını mı istersiniz yoksa mutsuz gününüzde yanınızda olmasını mı? Kriterler önemlidir, belki 'sevgiyi' değiştirmez ama o kişiyle görüşüp görüşülmeyeceği konusunda bir fikir verir. Ben arkadaşlarıma yatırım yaparım. En önemli kriterim ise 'dürüstlük' ve 'mutluluğuma sevinmesi'dir. Dost detoksuna gelince şöyle oluyor: Kriterlere uymayan arkadaşlarınızla ilişkinizi kesiyorsunuz. Bu da arkadaş detoksu oluyor.
SEVGİLİ- Eski sevgili;yle oluşan 'anı birliği', dünya için küresel ısınma neyse sevgililer içinde aynen öyle... Çünkü hatıralar kişiyi sürekli aşağı çeker. Peki eski aşktan dost olur mu? Cevap veriyorum 'anı birliği'nin yüküne bağlı; genelde dost olunmaz o yüzden eskiyi eskide bırakın! İleri bakın inanılmaz derecede hafifleyeceksiniz. Şu anki sevgiliniz sizi mutlu etmiyor, isteklerinizi sürekli erteliyor ve en önemlisi umutlarınızı yıkıyorsa, ya onu detokslayın ya da ilişkiyi...
BEDEN- Beden detoksu için en az 1 hafta et yemeyin! Mayalı ürünleri yemekten de kaçının! Onun yerine meyve, sebze ve su ağırlıklı beslenin. Değişim inanılmaz olacak. (Bu detoks benim)
RUH- Bir arkadaşımın abisi bana sordu ne kadar zamandır doğadan enerji alamıyorsun diye? 'Nasıl yani' dedim! "Yıldızların altında uyuyakalarak, sabahları toprakla uğraşarak geçirmiyorsun?" dedi. Bunları hayal etmek bile ruhumda detoks etkisi yarattı.
İyi bir detoks için;
Offf YERİNE ohhh
Yarın YERİNE bugün
Birazdan YERİNE şimdi
Onlara yazık YERİNE bana yazık
Vaktim yok YERİNE hazırım (Her şeye vakit vardır; öncelik meselesi)