kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan, Üsküdar’daki Akabe Camisi’nde kıldığı cuma namazından sonra gazetecileri yanıtladı.

'Teröristlerin teslimi bizi tatmin eder'

Başbakan, "Irak'ın terörist kamplarını dağıtması ve teröristbaşlarını teslim etmesinin Türkiye'yi tatmin edeceğini" söyledi..
Başbakan Tayyip Erdoğan dün cuma namazını evinin bulunduğu Üsküdar Emniyet mahallesindeki Akabe Camisi'nde kıldı. Namazdan sonra gazetecilerin sorularanı yanıtlayan Erdoğan, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin PKK'ya yönelik "Irak'ı terk edin" sözlerini değerlendirdi. "Bu sözleri olumlu yaklaşım olarak görüyorum" diyen Erdoğan, "Bizim bu noktada oyalama taktiklerine tahammülümüzün olmadığını, Sayın Başbakan Maliki'ye bizzat kendim ifade ettim" dedi. Erdoğan, "Irak'ın hangi adımı Türkiye'yi tatmin eder" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Kuzey Irak'ta bütün eğitim kamplarının dağıtılması ve buralardaki terörist başlarının teslimi, oradan bunun bir defa kazınması... Türkiye'nin tatmini budur."

"BUSH'A AÇIKÇA SÖYLERİM"
Erdoğan, dün gece Kanal 24'ün "Ankara Masası" programında da tezkere konusunda kararlı olduklarını ve ABD'den konuya ilişkin adım atmasını beklediklerini söyledi. Erdoğan, ABD ziyareti öncesi Başkan Bush'a da şöyle seslendi: "Siz onbinlerce kilometreden Irak'a geldiniz. Ne işiniz vardı Irak'ta? Ben onu bunu bilmem, ben bunu Başkan'a söylerim. Terör örgütü Irak'ın ortasında konumlanmış, buna karşı yaptırım yapmıyorsunuz. Bende bunu söyleyecek dil var yani." Öte yandan Erdoğan, dün Amerikan Wall Street Journal'da yayınlanan "Kongre ve Ermenistan" başlıklı yazısında "İlişkilerimizde kritik bir noktadayız" dedi.